home MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Elan Schwartzenberg: Camelia Voiculescu mi-a oferit ajutorul

Elan Schwartzenberg: Camelia Voiculescu mi-a oferit ajutorul

Share

Elan Schwartzenberg a declarat că directorul general al trustului Intact, Camelia Voiculescu, s-a oferit să îl ajute cu echipamente sau conţinut media, în condiţiile în care Realitatea TV trece printr-o perioadă dificilă, având conturile blocate.

lichidarefirma

“Am avut o dovadă de suflet, de umanitate, de transparenţă care m-a emoţionat. M-a sunat Camelia Voiculescu, care practic este concurenţa numărul 1 a Realităţii TV. Camelia Voiculescu m-a sunat, nefiind vreo prietenă apropiată, nefiind parteneră de business, repet concurentă directă. Mi-a spus: «Elan, dacă te pot ajuta, cu absolut orice, dacă ai echipamente sechestrate, dacă ai orice fel de problemă, dacă ai nevoie de echipamente de la noi, de conţinut de la noi, de orice formă de ajutor, îţi stau la dispoziţie»”

, a declarat Schwartzenberg.

“Pentru mine, gestul acestei femei, o doamnă mai bine spus, o mare doamnă, care nu îmi e nici prietenă, nici asociată, arată că în România putem să avem o concurenţă loială şi cred, mai mult decât atât, că cei din clasa politică (…) pot învăţa ceva din acest gest: loialitate, fairplay. Suntem concurenţi, suntem în concurenţă, dar nu ne dăm cu bâtele în cap, nu ne înjurăm”

, a mai spus Elan Schwartzenberg.

Trustul Realitatea Media şi-a cerut insolvenţa, primul termen stabilit de instanţă pentru analizarea acestei solicitări fiind 7 septembrie, potrivit site-ului Tribunalului Bucureşti, unde dosarul a fost înregistrat pe 2 septembrie.

Wall-Street: Istoria Realitatea Media: De la epoca Silviu Prigoana, la insolventa lui Schwartzenberg

Cererea insolvenţei nu presupune neapărat intrarea în faliment a unei companii.

Pagina de media: Sebastian Ghiță ar putea intra ca acționar la Realitatea TV

De altfel, Schwartzenberg a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că cererea insolvenţei depusă de Realitatea Media este o procedură de reorganizare judiciară, cu care Sebastian Ghiţă, managerul companiei, este de acord.

Anchete Online: Elan Schwartzenberg anunta disponibilizari la Realitatea TV

El a mai precizat că legea obligă o companie aflată în insolvenţă să autoiniţieze procedura de reorganizare judiciară. De asemenea, el a explicat că scopul său este ca, în câţiva ani, să rezolve toate problemele, “fără presiunea creditorilor, fără a avea conturile blocate” şi cu posibilitatea de a activa în mod normal.

Mediafax: Schwartzenberg: Cererea insolvenţei este o procedură de reorganizare cu care Ghiţă este de acord

Potrivit lui Schwartzenberg, compania are două mari probleme în prezent: datoriile mari din trecut, “nu neapărat justificate”, şi pierderi lunare destul de mari.

Mediafax: Ghiţă: Toţi dorim binele Realitatea Media şi sunt convins că vom stabili cel mai bun drum

Sebastian Ghiţă, care controlează grupul de firme Asesoft, a preluat în octombrie 2010 managementul societăţii Realitatea Media, care deţine licenţele audiovizuale pentru televiziunile Realitatea TV şi The Money Channel, dar şi pentru posturile de radio Realitatea FM şi Guerrilla.

Pagina de media: Elan Schwartzenberg, despre insolvența Realitatea: „Dacă nu luam această măsură era haos”

Compania Asesoft a anunţat atunci că intenţionează să facă o investiţie de 75 de milioane de euro în următorii cinci ani în grupul controlat la momentul respectiv de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu… tot pe QMagazine

Share