Dragnea i-ar fi dat bani de la MApN lui Broidy contra lobby la Trump

Share

Liviu Dragnea i-ar fi dat lui Elliot Broidy bani prin intermediul unui contract încheiat cu MApN, via Romarm. Aceşti bani mascaţi într-un contract cu statul român ar fi fost o recompensă acordată de Dragnea lui fund raiserului pentru mijlocirea întâlnirii liderului PSD cu Trump, la învestirea acestuia.

Dragnea, lângă un congloez şi un angolez, în afaceri sulfuroase cu Broidy

Liderul PSD Liviu Dragnea, președintele congolez și un politician angolez sunt dați drept exemplu, într-un articol New York Times, că oficiali străini pe care un influent om de afaceri implicat în campania lui Donald Trump, Elliott Broidy, i-a invitat la evenimentele de la învestirea președintelui SUA, la începutul lui 2017, acesta oferind “acces la Trump ca premiu pentru potențiali clienți”, conform HotNews.

Potrivit New York Times…

… dl. Broidy a oferit bilete la evenimente VIP de la ceremonia de învestire (…) unui om de stat congolez acuzat că-și susține cu resurse publice un stil de viață îmbelșugat. A ajutat să stabilească o întâlnire cu senatori republicani și a oferit unui politician din Angola o călătorie la Mar-a-Lago, stațiunea privată din Florida a președintelui.

Și a aranjat o invitație la o petrecere de la hotelul dlui Trump din Washington pentru un parlamentar român care se confruntă cu acuzații de corupție, care a postat pe Facebook o fotografie cu președintele.

Cât costă o fotografie cu Trump

Sursa citată arată că “acest tip de acces e valoros pe scena internațională, unde percepția unui sprijin din partea unui președinte american-sau chiar o fotografie cu unul-poate fi benefică liderilor străini, în țările lor”.

Elliot Broidy a negociat cu Departamentul Justiţiei comisioane vs. libertate

Potrivit ziarului american, “dl. Broidy era deschis în ceea ce privește interesele lui de afaceri, dar administrația nu a făcut niciun efort să-i limiteze ofertele de acces transmise clienților sau potențialilor clienți”.

NY Times citează “asociați” care “l-au avertizat să își atenueze abordarea, de teamă că ar putea să aibă probleme cu președintele, cu clienții sau cu legislația americană anticorupție și cea referitoare la lobbying”.

Share