home POLITICA Elliot Broidy a negociat cu Departamentul Justiţiei comisioane vs. libertate

Elliot Broidy a negociat cu Departamentul Justiţiei comisioane vs. libertate

Share

Elliot Broidy, intermediarul lui Liviu Dragnea în relaţia cu Donald Trump, a frânt-o-n fericire. El a încercat să negocieze pentru business-urile sale necurate cu autorităţile americane. Wall Street journal scrie şi demască malversaţiunile nereuşite ale acestuia.

Legea americană prevede că orice cetăţean sau firmă USA care face ilegalităţi, oriunde în lume, este cercetată. Broidy a încercat să lucreze acolo unde sistemul democratic american se întâşneşte cu sistemele mai puţin democratice din lume. Este un eşec.

Broidy a încercat să pună capăt, în SUA, unei investigaţii privind compania malaeziană 1MDB. Mai multe emailuri indică faptul că Broidy şi soţia lui negociau un comision. Aceasta dacă Departamentul Justiţiei închidea ancheta.

Elliot Broidy, omul pe care miza Dragnea ca să ajungă la Trump

Elliot Broidy este cunoscut în România drept cel ce l-a invitat pe Liviu Dragnea la ceremonia de învestire a lui Trump. Compania deţinută de Boridy, Circinus, a semnat pe 1 februarie un acord cu Romarm pentru un proiect al Armatei.

Elliot Broidy, contract cu Cabinetul Dragnea prin intermediul Romarm

Wall Street Journal îl numeşte pe afacerist “unul dintre cei mai importanţi fundraiseri (persoane care se ocupă cu strângerea de fonduri) republicani”. De asemenea, spune despre el că este “apropiat de preşedintele Donald Trump”.

Elliot Broidy ar fi “purtat negocieri pentru a câştiga zeci de milioane de dolari”. Totul, dacă Departamentul Justiţiei din SUA renunţa la investigaţia să într-un scandal de corupţie de miliarde de dolari.

Elliot Broidy, în Malaezia, afaceri necurate cu alt Dragnea băştinaş

În e-mailuri, Elliott Broidy, împreună cu soţia lui, Robin Rosenzweig, avocată, discuta elaborarea unui contract. Era vorba despre consultanţă cu Jho Low, un om de afaceri malaezian. El este în centrul scandalului legat de compania 1Malaysia Development Bhd.. Acesta a atras atenţia spre premierul acestei ţări, Najib Razak.

Mesajele includ proiecte de acord între firma californiană de avocatură a dnei Rosenzweig şi reprezentanţi ai dl. Low, despre posibile prevederi ale asocierii lor de afaceri. Într-unul dintre proiecte, există o propunere ce include un comision de 75 de milioane de dolari, în cazul în care Departamentul de Justiţie încheie rapid investigaţia să.

Pe lângă proiectele de contract, emailurile par, de asemenea, să indice că dl. Broidy a pregătit punctele de discurs pentru premierul Malaeziei, înaintea unei vizite din 2017 la Washington, ce a inclus o întâlnire cu dl. Trump şi cu alţi oficiali.

Share