home CORUPTIE, POLITICA Mihnea Costoiu a fost trimis în judecată în Dosarul Cutezătorii

Mihnea Costoiu a fost trimis în judecată în Dosarul Cutezătorii

Share

Fostul secretar de stat în Ministerul Educaţiei, Mihnea Costoiu, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie. Este vorba despre abuz în serviciu. E acelaşi dosar în care a fost dispusă soluţia clasării în cazul lui Dinu Pescariu, ca urmare a lipsei de probe.

Mihnea Costoiu ar fi blătuit cu Fundaţia Dinu Pescariu

Potrivit unui comunicat al DNA transmis Agerpres, Mihnea Costoiu, la data faptelor secretar de stat la Ministerul Educaţiei Naţionale, este trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

În perioada martie – septembrie 2009, inculpatul Costoiu Mihnea Cosmin, în calitatea menţionată, cu încălcarea dispoziţiilor legale privind bunurile proprietate publică, a încheiat cu Fundaţia ‘Dinu Pescariu’ un act adiţional la un contract de locaţiune încheiat anterior cu Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA – APPS).

Actul adiţional a fost încheiat fără a exista o aprobare dată printr-o hotărâre de guvern, fără organizarea unei licitaţii publice în condiţiile legii, precum şi în lipsa avizului direcţiilor de specialitate din cadrul ministerului.

, se arată în comunicat.

Pentru oprirea procesului

Conform aceleiaşi surse, document a fost încheiat în condiţiile în care Ministerul Educaţiei Naţionale dăduse în judecată Fundaţia “Dinu Pescariu” pentru rezilierea contractului, procesul fiind la acel moment în curs de judecată. Procurorii susţin că situaţia creată prin semnarea actului adiţional era menită să oprească procesul în care Ministerul Educaţiei Naţionale solicitase încetarea contractului de locaţiune.

Prin această modalitate s-a cauzat Ministerului Educaţiei Naţionale un prejudiciu în valoare totală de 10.796.662,8 euro reprezentând diferenţa dintre valoarea reală de piaţă a chiriei în sumă de 11.741.662,8 euro (111.825,36 euro/lună x 105 luni în perioada iulie 2009-martie 2018) şi suma efectiv plătită de Fundaţia “Dinu Pescariu” de 945.000 euro (9000 euro/lună x 105 luni în perioada iulie 2009-martie 2018).

Până la momentul întocmirii rechizitoriului Ministerul Educaţiei Naţionale nu a comunicat dacă se constituie parte civilă în cauză.

, se mai menţionează în comunicat.

Dosarul Cutezătorii. Pescariu, Costoiu & Co., la rând la DNA

Sechestru asigurător

Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor imobile care îi aparţin inculpatului Mihnea Costoiu, iar dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

DNA precizează că a fost dispusă soluţia clasării faţă de inculpatul Dinu Pescariu, deoarece nu există probe pentru a atrage răspunderea penală a acestuia dincolo de orice îndoială rezonabilă. Aceeaşi soluţie a clasării a fost dispusă în cazul altor trei inculpaţi (Mihai Păunică, Gabriel Liviu Ispas şi Gabriel Leahu), deoarece prin raportul de expertiză criminalistică s-a stabilit că semnăturile de pe actul adiţional la contractul de locaţiune nu au fost executate de aceştia.

Citeşte şi
De aceea se pregăteşte să vândă clubul Dinamo Bucureşti,Ştia, după înscrisurile ce-i sunt solicitate.Ionuţ Negoiţă
DNA deschide o nouă cauză, Dosarul Cutezătorii, cel al preluării fostei baze sportive comuiste Cutezătorii.
Ilie Dragne, administratorul fermei de porci Ferma Salcia din Teleorman, a fost trimis în judecată.
Fostul președinte LPF, Mitică Dragomir, alături de RCS&RDS și alte șase persoane, a fost trimis
În Dosarul Mineriada 13-15, urmăriţii penali au fost trimişi azi în judecată de către Parchetul
Elena Udrea, Ioana Băsescu și Dan Andronic au fost trimiși în judecată de procurorii DNA.
Fostul director al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, a fost trimis în judecată de DNA. El
Procurorii DNA l-au trimis în judecată sub control judiciar pe senatorul Vasile Blaga, pentru trafic
Preşedintele USR Nicuşor Dan a depus la Tribunalul Bucureşti plângeri contra lui Victor Ponta şi
Fostul președinte al Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, a fost trimis în judecată. El este
Share