Dosarul 10 august. Închisoare cu executare pentru agresorii Ştefaniei

Share

Evoluţie cu pas de pitic şchiop, în Dosarul 10 august. O mai ţineţi minte pe jandarmeriţa Ştefania, agresată de ultraşi şi protejată de manifestanţii paşnici?

Cei șapte bărbați acuzați că au lovit-o pe Ştefania, femeia jandarm, la protestul din 10 august 2018, au fost condamnați definitiv. Doi dintre aceștia, unul dintre huligani și tânărul care a furat pistolul, au primit condamnări cu executare, în penitenciar.
Alte cinci persoane au primit condamnări cu suspendarea executării pedepsei. Trei dintre huligani – Gabriel-Laurențiu Ilie, Ionuț-Liviu Cojoacă și Claudiu-Mihai Dobre – au fost obligați să îi plătească Ștefaniei Nistor daune morale de 10.000 de euro. Femeia ceruse de zece ori mai mult, 100.000 de euro.
Concret, Curtea de Apel București a menținut pedepsele date de Judecătoria Sectorului 1 în acest caz. Doar în cazul a doi dintre cei inculpați, Ionuț-Liviu Cojoacă și Daniel Dumitru, au înlocuit suspendarea executării pedepsei cu executarea în penitenciar.
Ionuț-Liviu Cojoacă, unul dintre agresorii jandarmilor, trebuie să execute 2 (doi) ani și 9 (nouă) luni de închisoare. Daniel Dumitru, cel care a furat pistolul, trebuie să execute 2 (doi) ani și 8 (opt) luni de închisoare.
Share