home MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Doina Gradea încearcă să interzică prezența sindicatelor în ședințele CA

Doina Gradea încearcă să interzică prezența sindicatelor în ședințele CA

Share

Doina Gradea încearcă să interzică prezența reprezentanților sindicatelor în ședințele CA, pentru a stopa divulgarea faptelor de corupție din TVR.

Gradea este enervată la culme de ultimele dezvăluiri ale MediaSind TVR, privind informațiile false din declarația de avere a consilierului său de management și șef al Serviciului Comunicare, Relații Publice și Protocol din TVR, fosta vedetă Mircea Radu.

Şefa TVR a început ofensiva împotriva celor care au dezvăluit aceste fapte cu iz penal. Pentru ca informații de genul celor apărute în ședința de CA din data de 26 august 2020, când s-a aflat suma reală primită, în mod discreționar, de fostul prezentator al emisiunii Down The Road, Mircea Radu, să nu mai ajungă la cunoștința opiniei publice, sau mai grav, la instituțiile abilitate de control, Doina Gradea a trecut ca prim punct, pe Ordinea de zi a ședinței Consiliului de Administrație, care va avea loc astăzi, eliminarea reprezentanților sindicatelor din ședințele CA:

“(…) anularea Hotărârilor CA nr. 69/2019 şi nr. 88/2019 privind participarea reprezentanţilor Federaţiei Cultură şi Mass Media FAIR-Media-Sind, respectiv a câte unui membru reprezentant al fiecărui sindicat din cadrul TVR, ca observatori, la şedinţele CA.”

Motivul invocat de initiator, adica de PDG Doina Gradea, este unul hilar: ” în scopul respectării actualului CCM şi a legislaţiei în vigoare” !!!

Bineînțeles că nu există în CCM sau în alt document intern vreo prevedere care ar opri dreptul conferit de Legea de organizare și funcționare a SRR și SRTv membrilor CA de a invita în ședințele CA pe orcine doresc!

Singura precizare în CCM-ul invocat este prezenta unui reprezentant al sindicatului de casă al șefei TVR în calitate de observator în ședințele CA. Practic, este încă o încercare jenantă a unei administrații abuzive de a renunța la minima transparență decizională conferită de normele naționale și internaționale din domeniul relațiilor de muncă.

Având în vedere acestă intenție a șefei TVR, MediaSind TVR face un apel către membrii CA să respingă cu fermitate propunerea Doinei Gradea, pentru a asigura o minimă transparență a managementului în cea mai mare instituție de presă a statului român.

Totodată, pe această cale, facem un apel către Președinția României, Guvern, grupurile parlamentare ale PSD, PNL, USR, minorități și UDMR, să urmărească cu responsabilitate activitatea și votul reprezentanților săi în CA al SRTV.

Atragem atenția că situația dezastruoasă generată de multiplele abuzuri și mai multe fapte penale descoperite inclusiv de inspectorii Curții de Conturi au fost posibile, din păcate, și cu susținerea unor membri ai Consiliului de Administrație.

Departament Comunicare MediaSind TVR
București, 16 septembrie 2020

Share