Diana Şoşoacă i-a făcut plângere penală, la Secţia Specială, şefului CSM

Share

Diana Şoşoacă o ia razna tot mai accentuat, pe măsură ce trece timpul şi castelul de cărţi de joc coronasceptic i se prăbuşeşte.

Senatoarea Diana Şoşoacă a depus o plângere penală la Secția Specială, împotrica șefului Consiliului Superior al Magistraturii, Bogdan Mateescu, susținând că acesta a îndemnat-o pe șefa Parchetului General, Gabriela Scutea, să îi facă dosar penal.

Şoşoacă îl acuză pe Mateescu de abuz în serviciu, pentru că acesta s-a referit la ea, într-o discuție în plenul CSM cu Scutea, în legătură cu lipsa de acțiune a procurorilor, în cazul difuzării de informații false, legate de vaccinare.

„În fapt, la data de 20 octombrie 2021, în plenul ședinței CSM, domnul Președinte Mihai-Bogdan Mateescu și-a depășit atribuțiile de serviciu pentru care a fost investit și a nesocotit Legea nr. 303 din 28 iunie 2004, privind statutul magistraților.

Mai mult, în discursul ținut de către domnul Președinte Mihai-Bogdan Mateescu, am constatat un atac direct la persoana subsemnatei, precum și un îndemn nemijlocit către Procurorul General al României, doamna Gabriela Scutea, de a se forma dosare penale împotriva subsemnatei în calitate de senator, pentru incidentul din data de 04 septembrie 2021, din comuna Răchiteni, jud. Iași, încălcând astfel art. 9 din Legea 303/2004 (magistrații nu se subordonează scopurilor și doctrinelor politice). Inacceptabil este și faptul că acesta a recunoscut că nu știe ce s-a petrecut la acel moment, dar că i s-ar fi povestit despre ce s-a întâmplat la acel moment. Mă întreb retoric: oare așa judecă domnul judecător, fără probe, doar din auzite?

(…) Prin discursul ținut de către domnul Președinte Mihai-Bogdan Mateescu, acesta din urmă a încălcat jurământul depus și a îndemnat în mod nemijlocit și în mod repetat, chiar ostentativ pe doamna Gabriela Scutea, Procurorul General al României, să exercite presiuni asupra subsemnatei prin crearea (întocmirea) unui dosar penal pentru incidentul din data de 04 septembrie 2021, din comuna Răchiteni, jud. Iași, sugerând chiar doamnei Procuror General al României să modifice legea, la solicitarea CSM, pentru a mă sancționa penal.

Pentru a o determina pe doamna Procuror General al României să modifice legea la solicitarea CSM, pentru a mă sancționa penal, Domnul Președinte Mihai-Bogdan Mateescu a mai afirmat că la data de 20 octombrie 2021, au murit 600 de persoane de SARS-COV-2, în spitale, în condițiile în care nu avea la dispoziție date certe cu privire la numărul decedatilor de Covid și nu era îndreptățit să facă cercetări cu privire la numărul decedaţilor. Mai mult, acesta a insinuat faptul că subsemnata și ceilalți luptători pentru drepturi și libertăți suntem vinovați de moartea oamenilor de la ATI, aceste acuzații grave neavând niciun suport real și neexistând nicio probă în acest sens.

Președintele CSM susținea că actualul cadru legislativ le permite să încadreze fapta ca infracțiune, dacă e (în fine, cu alte cuvinte).

Însă ceea ce este îngrozitor a fost că se insistă pe numărul de decese și fake news-uri că ar fi infracțiune conform cadrului legislativ actual sau că dacă sunt imperfecțiuni ale legii de ce au stat 1 an și jumătate că să nu modifice legea pentru a fi infracțiune.

Expresia care a suscitat uimirea a fost un exemplu de exprimare, și anume: ‘nu vă vaccinați, că o să muriți’. Ar trebui să înțelegem că aceasta este o infracțiune, în opinia unora, mai cu seamă a Președintelui CSM, sau așa mi s-a părut mie că se sugera, că ar fi conform cadrului legislativ actual? Însă domnul Președinte CSM nu s-a întrebat dacă există sisteme de raportare oficiale ale efectelor adverse și ale deceselor, pentru că acestea există. Mai mult, sunt raportate zeci de mii de decese în acestea. Mai mult, există cetățeni care se informează și analizează raportările, ceea ce Domnul Președinte nu face. În schimb, Domnul Președinte CSM FACE POLITICĂ. La comanda cui sau o face din pură pasiune, că l-am văzut foarte implicat?

(…) Având în vedere că acest gen de solicitări au fost menționate în spațiul public de fostul prim-ministru al României, Florin Vasile Cîţu, și Secretarul de Stat din cadrul MAI, Raed Arafat, vă solicit să demarați cercetările cu privire la comenzile politice și presiunile exercitate de aceștia asupra Președintelui CSM pentru a comanda dosare politice împotriva subsemnatei și a cenzurării mele. (…)

Țîn să arăt faptul că, la data de 04.09.2021, subsemnata mi-am exercitat cu bună-credință și cu respect pentru poporul român funcția pentru care am fost învestită, scoțând la iveală manipularea și falsul autorităților în declararea stării de urgență – cod roșu.

(…) Cu privire la doamna doctor Popa Elena, în centrul de vaccinare din localitatea Răchiteni, arăt următoarele:

– Campania de vaccinare era folosită în mod ilegal și ilicit prin afiș la sediul primăriei, deși reclama la anumite medicamente este interzisă prin lege.

– Vaccinurile aduse de către doamna doctor Popa Elena, în centrul sătesc medical nu respectau condițiile de transport, de siguranță și de depozitare la o temperatură de -80 grade Celsius.

(…) Cu privire la activitatea propriu-zisă, de vaccinare în teren, doamna doctor a încălcat grav prevederile Legii 46/2003, referitoare la drepturile pacientului. Nicio persoană nu va putea fi supusă experiențelor, testelor, prelevărilor, tratamentelor sau altor intervenții în scop de cercetare decât în condițiile expres și limitativ prevăzute de lege.

Doamna doctor Popa Elena a substituit, fără drept, atribuțiile medicului de familie al localității, care este o altă persoană, și nu a respectat prevederile legale privind trierea epidemiologică a persoanelor ce se prezintă la vaccinare în scenariu roșu, cum era cazul comunei Răchiteni.

Mai mult, doamna doctor Popa Elena a dispus vaccinarea unor minori fără acordul părinților, care era obligatoriu în cauză.

Permanent, doamna doctor Popa Elena a avut complicitatea domnului primar, care a staționat nepermis în centrul de vaccinare, fără costum de protecție specific, deși nu are calitate de medic sau personal medical, cu intenția de a monitoriza și încuraja prezența cetățenilor comunei la vaccinare.

Raportat la această situație de fapt mai sus prezentată, am fost în măsură să intervin”, se arată în plângerea depusă de Şoşoacă, la Secția Specială.

Share