De ce nu mananca extraterestrii hamburgeri?

Share

De mai mult timp, public in general preluari dupa texte, uneori postate pe website-ul Agentiei de Investigatii Media, despre felul in care se reflecta in gandirea omeneasca chestiunea extraterestrilor.

FOTO: FrancoisWiid – Aliens: Colonial Marines

Feed-back-ul pe care il am in acest moment ma face sa scriu urmatoarele randuri. Ca un preludiu, voi afirma ca, dupa parerea mea, a ne imagina ca suntem singurele fiinte inteligente din Univers, ori din galaxie, dincolo de faptul ca este o proba de semetie complet neacoperita de realitate, avand in vedere cat de prosti suntem in valoare absoluta, noi, omenirea, este o dovada cat de egocentrici si conservatori suntem.

In al doilea rand, a scrie pe acest subiect la standarde jurnalistice este un lucru extrem de dificil. Ziaristic vorbind, nu exista probe, nu exista nici martori, iar atunci cand exista sunt imediat desfiintate, ca valabilitate si credibilitate, de catre autoritati si de catre “specialistii” din domeniu, care isi trag unii altora gloante de cauciuc in cap.

Pe de alta parte, avem o atitudine multiplu schizoida. Afirmam ca nu exista alte civilizatii inteligente in afara noastra si ca “astea cu extraterestrii” sunt brambureli acreditate de ticniti, dar facem concomitent comitete si comitii, observatoare astronomice de miliarde si comisii guvernamentale dedicate extraterestrilor.

Afirmam ca extraterestrii sunt niste monstri cu sapte maini si cinci picioare, dar cautam ca blembelecii (cel putin asa spunem, oficial) extraterestri de 1.60 – 1.85 m, cantarind de preferinta 60 – 90 de kilograme, cu doua picioare, avand, evident, fiecare cate cinci degete, doua maini cu degetele asemenea, cinci la numar, un cap cu doi ochi, nas, gura si doua urechi.

Neaparat sa manance hamburgeri de la McDonalds si sa garaie dupa pranz, in timp ce fac pipi.

Extraterestrii pe care ii cautam ca fraierii (ori poate noi, cei care mestecam aceasta informatie, suntem dezinformati) mai trebuie sa aiba organisme cu foarte multa apa si celule pe baza de carbon, sa le placa o atmosfera bogata in oxigen, dar si temperatura de cel mult 40 si de cel putin 25 de grade Celsius.

Asta intelegem noi prin viata. Apoi descoperim microorganisme care traiesc in cu totul alte conditii de tropism, si tot nu intelegem ce inseamna asta. Eu sunt de parere ca gresim, indiferent ce bazaconii umanoide cauta prin galaxie americanii.

Ceea ce cauta ei ar putea fi aproximativ corect, numai daca acceptam teoriile conspirationiste, conform carora trecutul omului pe Pamant este unul paleoastronautic. Este? Avem probe in acest sens?

Da, avem probe in devalmasie, dar, iarasi, autoritatile, mass-media, autoritatile stiintifice si “stiintifice” le compromit credibilitatea sau le interpreteaza imbarligat, intr-un limbaj de specialitate pasaresc, de nu mai pricepi nimic.

Totusi, in acest caz, daca ipotezele paleoastronautice sunt corecte, anunakii (sau annunakii, cum este transliteratia facuta de Sitchin din tablitele sumeriene) din care ne-am trage ar fi diferiti fata de noi, pentru ca provin de pe o planeta pulsatila mult mai mare (deci cu o gravitatie pe potriva).

Daca Zecharia Sitchin are dreptate, traducand in maniera proprie tablitele sumeriene, cand au venit prima data pe Pamant anunakii cautau aur, pe care ar fi intentionat sa-l foloseasca pentru a-si augmenta atmosfera planetei, care ar fi avut nu-stiu-ce probleme.

Exista cineva care crede ca ar rezista macar cinci minute respirand intr-o atmosfera cu particule fine de aur plutind in suspensie printr-insa?

Atitudinea NASA este a treia oara schizoida. Cauta extraterestri croiti dupa chipul si asemanarea omului, dar are finantatori ce ii catalogheaza pe cei ce sustin teorii paleoastronautice ca fiind ciudati, nebuni sau trasniti.

De aceea, prefer sa ilustrez cu preluari aceasta diversitate bicefala, deci schizoida de curente de gandire si sa ii las pe cei de la NASA, cu planetele lor de categorie Kepler cu tot, sa abereze si sa caute stele de marime comparabila cu a Soarelui, cu planete de marimi apropiate de Terra, la distante egale fata de soarele lor, precum este Terra fata de astrul nostru solar.

Lucru care de asemenea mi se pare o tampenie. Daca Terra era numai cu cativa zeci de kilometri mai aproape de Soare, omul, asa cum e acum, nu ar fi existat. Unii afirma ca nu ar fi existat viata pe Pamant. Da, dar s-ar putea sa si greseasca.

Un om de pe acest Pamant pur si simplu s-ar fi prajit. Un om format pe o scara evolutiva, in zeci de mii de ani, pe o planeta cu cinzizeci de grade mai calda sau mai rece, poate ca s-ar fi adaptat si ar fi aratat altfel.

Poate ca acum, mai aproape cu cateva zeci de kilometri de Soare, am fi cujetat inteligenti foarte despre unii ca noi, cei de pe adevarata planeta Pamant, ca nu poate exista asa viata si am fi cautat fiinte inteligente asemeni noua. Care, deci, traiesc de preferinta la minimum 30 de grade si maximum 90 de grade Celsius.

Si care nu mananca hamburgeri.

Share