home POLITICA Cum vede Rusia viitorul Romaniei

Cum vede Rusia viitorul Romaniei

Share

NOTA: Europa de azi deja nu mai este, pentru Kremlin si Berlin, ceea ce pare a fi. Deja baietii si-au impartit sferele de influenta si ceea ce se intampla acum in Romania este agresiunea Moscovei asupra Romaniei.

Daca fortele proruse, care acum sunt grupate in asa-zisa “opozitie unita” (miscarile de “unire” sunt un simplu exercitiu de imagine, menit sa ii faca pe jurnalisti sa o mediatizeze cat mai mult), vor ajunge la putere in Romania, tara noastra va cadea din nou sub influenta Kremlinului si vor urma iar ani negri pentru romani.

===

• fragment din cartea “Bazele geopoliticii” a lui Alexandr Dughin, semnalat de blogul “Biblioteca lui Monia Gugu”~

(Partea a V-a – “Geopolitica internă a Rusiei”)

Prin România şi Ucraina Centrală trece fâşia neîntreruptă, populată de popoare ortodoxe, care leagă pământurile Rusiei cu Serbia, avanpostul Eurasiei în Balcani.

FOTO: NewsGroper

În interesele Eurasiei este să transforme această regiune într-o regiune strategică unită – de facto într-o singură ţară. Acest lucru se cere de la Moscova, anume ca ea să devină iniţiatorul integrării moldo-române, semnul căreia trebuie să fie de la bun început ca ortodox şi eurasiatic.

Totodată, în cadrul acesteia este important ca enclava ortodoxă română să fie înconjurată dinspre est şi vest de popoare slave ortodoxe – ucraineni şi sârbi – asigurând în acest mod integrarea teritorială neîntreruptă, întemeiată nu atât pe caracter etnic, cât pe cel confesional şi de înrudire culturală.

Totodată, un astfel de “bloc ortodox” de la Nistru până la Muntenegru, în centrul căruia trebuie să se afle România, trebuie să se formeze în colaborare cu Berlinul, căruia i se oferă partea mai vestică a Europei Centrale din Prusia, prin Cehia şi Slovacia, către Ungaria şi Austria, iar mai departe spre Horvatia, adică spre Adriatica.

Dacă adăugăm la aceasta şi proeminenţa estică a Poloniei şi a Prusiei Orientale, care rămâne la Germania mai la nord, atunci evident că continuarea Rusiei în vest în regiunea balcanică va fi una logică şi acceptabilă, fără a încălca echilibrul geopolitic al Europei de Mijloc, care din punct de vedere geopolitic aparţine sferei de influenţă a Germaniei.

sursa

Citeşte şi
Ungaria se implică tot mai mult în România, de la programe economice dedicate maghiarilor din
”Bolnavul Europei nu e Polonia, nici Ungaria, ci România”, scrie profesorul român Alexandru Călinescu într-un
Magyar Nemzet, unul dintre cele două cotidiene de opoziţie în Ungaria, se închide începând de
Ambasadorul Ungariei a fost convocat astăzi la MAE român, după incidentul de la Budapesta, cu
Scandalul declanşat de mai mulţi ani de tendinţele de autonomie ale maghiarilor din Transilvania sunt
Brusc, fără nici o logică, a început un scandal inexplicabil, exact în buza alegerilor legislative
MAE anunţă că a notat cu surprindere și nedumerire decizia luată de Ungaria. Budapesta a
Am avut un vis ce ar putea să fie profetic sau nu, exact atunci când
Europa a intrat, după atacurile teroriste de la finalul săptămânii trecute şi anularea unui meci
Ungaria desparte familiile de refugiaţi ce i-au trecut ilegal graniţa, în virtutea declarării stării de
Share