Dan Barna: Vlad Voiculescu nu e un diamant pentru managementul Sănătăţii

Share

Fisurile existente între Dan Barna (USR) şi Vlad Voiculescu (PLUS) încep să se vadă, pe măsură ce capitalul celui din urmă se evaporă.

Dan Barna, co-președintele USRPLUS, a declarat că ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a avut probleme de comunicare, din cauză că muncește foarte mult, și a subliniat că acesta, deși “nu este un diamant pentru managementul Sănătății”, rămâne cea mai bună opțiune de care dispune.

În coaliție, s-a decis să se treacă peste neînțelegerile legate de ministrul Vlad Voiculescu, cu toate că inclusiv copreşedintele USR PLUS a vorbit despre erorile de comunicare ale ministrului.

Într-un interviu pentru Hotnews, Barna a precizat că există suficientă rațiune între partenerii de guvernare și a spus că “vrem să funcționăm ca bărbați de stat și mai puțin ca puștani de stat.”

“Poziția noastră este foarte clară. Îl susținem pe Vlad Voiculescu. Alianța USR PLUS îl susține pentru că ceea ce face este varianta corectă de reformă și de pași înainte în Sănătate. Că trebuie îmbunătățită comunicarea, categoric de acord.

Că trebuie cizelat mai mult mesajul în care Vlad iese și explică măsurile, total de acord. Vlad nu este perfect. Nu este un diamant în ceea ce înseamnă managementul sistemului de Sănătate, dar este de departe cea mai bună opțiune pe care o avem în acest moment”, a declarat Dan Barna.

“Vlad nu a stat deloc în dulap, în aceste luni. Da, sunt de acord, nu i-a ieșit comunicarea corect. Atunci când muncești foarte mult, comunici mai puțin performant. Când ai o criză după alta, unele comunicări nu sunt foate inspirate”, a precizat vicepremierul Barna.

Acesta a vorbit despre o campanie de linșaj mediatic, dar a recunoscut că “a avut poziționări mai puțîn inspirate”, când i s-a spus că ministrul a oferit muniție.

“Există suficientă rațiune la toți cei trei parteneri din coaliție pentru a trece peste valul de emoții”, generat de tensiunile dintre PNL și USR PLUS.

Share