Cutremur de 7,4 pe scala Richter in Indonezia

Share

Un puternic cutremur a lovit apele estului Indoneziei si autoritatile locale sustin ca exista posibilitatea sa se produca un val de tip tsunami, anunta Associated Press, via Washington Examiner.

Ulterior, autoritatile de profil au si emis alerta de tsunami. Nu au existat nici un fel de relatari imediate privind victime – raniti sau morti, nici despre pagube.

U.S. Geological Survey a anunta ca acest cutremur a lovit insula Papua (estul acestei insule face parte din teritoriul Indoneziei) si a dat o magnitudine preliminara de 7.2 grade pe scala Richter, situat la 13 mile, adica 20 de kilometri sub platoul marin.

Seismul a lovit orasul Tual, in apropierea insulei Maluku, a declarat dr. Fauzi, sef al Agentiei Indoneziene Meteorologice si Geologice.

Zona din apropierea epicentrului este una extrem de populata.

Ea se afla la 2.900 de kilometri de capitala Jakarta Jakarta.

Este mai aproape de orasul nord-australian Darwin, care se afla doar la 900 kilometri sud.

Insula Papua este figurata in foto dreapta in partea dreapta a acestei poze, deasupra extremitatii nordice a Australiei.

UPDATE HotNews: Doua cutremure cu magnitudine de 6,6, respectiv 7.2 s-au produs in Indonezia

Un cutremur cu magnitudinea de 6,6 s-a produs miercuri in estul Indoneziei, a anuntat institutul american de geofizica, USGS, citat de AFP.

Indonezia este situata pe Cercul de foc al Pacificului, o zona cu activitate vulcanica si seismica foarte intensa.

Update: Un al doilea cutremur cu magnitudinea de 7.2 s-a produs la scurt timp, in largul coastelor insulei Papua. Autoritatile au emis alerta de tsunami, pe care au anulat-o la scurt timp.

FOTO: Cutremur.net

Peste 1.000 de persoane si-au pierdut viata intr-un cutremur cu magnitudinea 7,6 produs in zona insulei Sumatra, in septembrie 2009.

Indonezia a fost, de asemenea, cea mai afectata tara in urma tsunami-ului devastator care s-a produs la 26 decembrie 2004, in aceasta tara inregistrandu-se aproape 170.000 de victime.

Share