Vlas ar putea fi eliberata conditionat

Share

Cererea de eliberare condiţionată pe care Ioana Maria Vlas a înaintat-o Judecătoriei Ploieşti a fost admisă de magistraţi.

Astfel că Ioana Maria Vlas, condamnată în total la zece ani de închisoare în dosarele privind prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii (FNI) şi a Fondului Naţional de Acumulare (FNA), ar putea părăsi Penitenciarul Târgşor unde este încarcerată, anunţă Mediafax.

Instanţa a constatat îndeplinite condiţiile dispoziţiilor articolului 60, alineat 2 din Codul penal şi a dispus punerea în libertate condiţionată a condamnatei”, se arată în decizia judecătorilor.

Hotârârea nu este însă definitivă şi a fost atacată deja cu recurs de procurori la Tribunalul Prahova.

Ce spune Codul de Procedură Penal

Ioana Maria Vlas îndeplineşte toate prevederile impuse de Codul de Procedură Penală pentru a fi eliberată condiţionat, susțin specialiști în Drept contactați de EVZ.

Potrivit legii, femeile condamnate pot fi eliberate condiţionat dacă au peste 55 de ani şi “au executat o treime din pedeapsa închisorii care nu depăşeşte 10 ani”. Cum Ioana Vlas a împlinit 66 de ani şi a executat aproape două treimi din pedeapsă, ambele condiţii sunt îndeplinite.

Puşi sub acuzare în aceleaşi dosare – FNI şi FNA – afaceristul Sorin Ovidiu Vîntu a fost scos de sub urmărire penală, iar “mâna dreaptă” a lui SOV, Nicolae Popa, a fost judecat şi condamnat în lipsă, întrucât după izbucnirea scandalului privind prăbuşirea fondurilor a fugit din România.

Acesta a fost arestat la începutul lunii decembrie 2009 în Indonezia şi aşteaptă să fie extrădat. Popa are de ispăşit o pedeapsă de 15 ani de închisoare pentru fraudă.

Sursa: Evenimentul zilei
citeste aici despre cazul SOV

Share