home EVENIMENT, MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Cum va vota Viorica Costiniu? (AIM)

Cum va vota Viorica Costiniu? (AIM)

Share

Recursul lui Sorin Ovidiu Vantu si a celorlati doi acuzati de inlesnirea fugii lui Nicolae Popa va fi judecat miercuri. Interesant e ca in completul de judecata va fi si Viorica Costinu. Completul va fi format din trei femei si a fost “ales” de catre computer.

Despre aceste alegeri ale computerului sunt multe de zis, specialistii tribunalelor pot spune cum se aranjeaza computerul.

S-a mai scris in presa despre acest fapt, cine vrea sa caute metode poate sa caute pe Google. Aici apar doua ipoteze care demonstreaza ca nu a fost un fapt aleatoriu, al sortii.

FOTO: Agerpress via Roxana Iordache Blog

In primul rand ca e prea de tot ca sa fi “cazut” Viorica Costiniu. Este cunoscut faptul ca judecatoarea este o adversara declarata a lui Traian Basescu, cel banuit de a fi ordonat arestarea lui Vantu. Costiniu s-a certat cu Basescu in CSM, un scandal mediatizat intens la vremea aceea.

Si pentru ca Viorica Costiniu s-a tot contrat cu presedintele, ba pe unde a putut i-a pus bete-n roate, se zice ca a fost motivul pentru care sotul ei, Florin Costiniu a fost arestat in lotul Catalin Voicu. Ca atare, Costiniu pare ca are tot interesul sa voteze pentru eliberarea lui SOV, spre ciuda lui Basescu

A doua chestiune e cea ce tine de o teorie a conspiratiei. Daca judecatoarea a cedat, dupa arestarea sotului? Daca, asa cum se zice in presa, s-a predat? Atunci exista toate motivele ca ea sa apara in complet. Daca Vantu nu va fi eliberat si Costiniu va vota pentru mentinerea in arest, ce dovada va fi mai graitoare ca a fost o judecata “corecta”?

Pai insasi Costiniu a fost in complet, nu?! Deci si intr-un caz, si in celalalt, este limpede ca nu computerul a decis cine sa judece recursul, e prea cusut cu ata alba!… citeste tot aici

Judecatoarea Viorica Costiniu, sotia fostului magistrat Florin Costiniu, inculpat intr-un proces pentru fapte de coruptie alaturi de senatorul PSD Catalin Voicu, in completul care va judeca recursul lui Sorin Ovidiu Vintu (HotNews)

Judecatoarea Viorica Costiniu de la Curtea de Apel Bucuresti va face parte din completul de trei magistrati care va solutiona recursul lui Sorin Ovidiu Vintu privind arestarea sa, relateaza Mediafax, citand surse din magistratura.

Viorica Costiniu, presedintele de onoare al Asociatiei Magistratilor din Romania, este sotia fostului judecator Florin Costiniu, inculpat intr-un proces pentru fapte de coruptie alaturi de senatorul PSD Catalin Voicu.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au stabilit pentru miercuri, 15 septembrie, judecarea recursului declarat de Sorin Ovidiu Vintu, Octavian Turcan si Alexandru Stoian impotriva deciziei de arestare luata vinerea trecuta de Tribunalul Bucuresti.

Potrivit surselor, alaturi de Viorica Costiniu se vor afla si judecatoarele Luciana Mera si Cristina Rotaru.

Mediafax a precizat ca Viorica Costiniu, presedinte de onoare al Asociatiei Magistratilor din Romania,  a avut de mai multe ori confruntari verbale cu presedintele Traian Basescu, atunci cand acesta a prezidat sedintele Consiliului Superior al Magistraturii.

O decizie mult comentata data de Viorica Costiniu a fost cea din cazul omului de afaceri Puiu Popoviciu si sefilor serviciilor de informatii, DGIPI si DGA, Ilie Serban Cornel si Petru Pitcovici, retinuti in martie 2009, de catre Directia Nationala Anticoruptie. Costiniu a respins cererea DNA de arestare a celor trei.

La dosarul DNA erau si stenogramele unor interceptari, insa Costiniu a apreciat ca “veridicitatea afirmatiilor este greu de asumat” din economia dosarului: In opinia Curtii nu sunt intrunite in mod cumulativ conditiile legale exceptionale, care sa justifice o astfel de masura extrema, cum este privarea de libertate. Inculpatii sunt fara antecedente penale, cu o comportare anterioara buna, nu exista dovezi ca acestia s-ar sustrage procedurilor judiciare in desfasurare… citeste tot aici

Share