CSM, falanga PSD: „Stelian Ion, nu ați spus nimic despre atrocităţile DNA asupra cetățenilor!”

Share

Falanga PSD din CSM a sărit în gâtul lui Stelian Ion ieri, acuzându-l cu o agresivitate incredibilă şi o insolenţăsoră cu disperarea.

Judecătoarele roşii din CSM, Gabriela Baltag și Lia Savonea, au lansat atacuri delirante la adresa ministrului Justiției, Stelian Ion, în ședința CSM în care s-a dat din nou aviz negativ pentru desființarea Secției Speciale.

Avizul este însă consultativ. Gabriela Baltag, judecătoare prezentă deseori în studioul Antena 3, a fost cea mai virulentă la adresa ministrului Justiției.

„Sunteți perseverent pe acest proiect și perseverența dvs e una politică. Mai mult ca niciodată, dvs, alături de clasa politică ce v-a acordat susținere, nu doriți decât să subordonați Justiția. Vorbiți despre SIIJ ca și cum ar fi suma tuturor problemelor din justiție. Dar despre DNA? Nu am auzit niciun cuvânt

Nu ați spus nimic despre atrocitățile DNA asupra cetățenilor. Luați mâna de pe noi, domnule ministru, și luați mâna de pe SIIJ. Va rugăm să ne lăsați în pace!”, a strigat Baltag.

Savonea a fost și ea foarte nervoasă.

„Ați venit în fața CSM cu un proiect de lege inacceptabil. Justiția are nevoie de soluții care să întărească independența Justiției, nu să o slăbească. Dacă ministrul Justiției se face că nu știe cum a fost cu anchetările judecătorilor, pe care le pot numi abuzive pe alocări, se face că nu a auzit de astfel de anchete, voi propune Secției pentru judecători să-i facem un inventar al acestor nereguli, cu care ar fi trebuit să înceapă.

Ați acționat pompieristic, ați anunțat din prima zi acest proiect de desființare a SIIJ. Era de datoria ministrului să vadă care sunt problemele din Justiție, să le înțeleagă, să vadă dacă judecătorii au sedii, dacă justițiabilii sunt mulțumiți de calitatea actului de Justiție. Dacă nu sunt mulțumiți, oare e din cauza SIIJ?”, a atacat Savonea.

„Domnul ministru a spus că nu a înțeles de ce a fost înființată SIIJ. Îl cred că nu a înțeles nimic, deși a fost membru în Comisia specială din Parlament. El, în loc să fie atent, bătea la tobe. Și stilul acesta l-a continuat și după ce a ajuns ministru, în loc să lase tobele afară.

(…) Sloganuri și inexactități auzim în ultima vreme tot timpul, în special de la dumneavoastră. Ați venit cu un proiect de lege inacceptabil, care, în loc să întărească independența judecătorilor, o slăbește”, a atacat Lia Savonea.

Anterior, ministrul Justiției, Stelian Ion s-a declarat total nemulțumit de activitatea SIIJ.

„Observăm că au în jur de două rechizitorii pe an, nici unul pe fapte de corupție, nu am văzut raport de cheltuieli pentru anul 2020, e croită greșit această secție, nu avea cum să funcționeze”, a spus Stelian Ion.

„Percepția mea în toți acești ani a fost că înființarea SIIJ a fost o greșeală. Nu am auzit pe nimeni să laude activitatea SIIJ, pentru că nu e de lăudat. O văd ca pe un cui în talpă adânc înfipt, până în carne, pe care trebuie să îl scoatem. Asta nu rezolvă toate problemele, dar trebuie să scoatem acest cui”, a mai spus Ion.

Share