Cotidianul si Business Standard nu vor mai fi editate de Vantu

Share

O comunicare interna din aceasta dupa-amiaza, de la Grupul Realitatea-Catavencu (GRC), anunta ca publicatiile “Cotidianul” si “Business Standard” nu vor mai fi editate de catre Gsov''' pRC.

Acesta este primul semn oficial pe care il avem din interiorul Grupului Realitatea-Catavencu, privind inceputul dezmembrarii monstrului. Din pacate, primul rezultat al acestei dezmembrari va fi ca foarte multi jurnalisti vor ramane pe drumuri.

Incepand de anul viitor“, arata comunicarea interna citata, “Grupul Realitatea-Catavencu se va concentra din punct de vedere strategic pe media digitala, prin consolidarea si dezvoltarea produselor tv, radio, online si digital signage”.

Aceasta inseamna ca “de la 1 ianuarie 2010, Grupul nu va mai fi implicat in editarea publicatiilor Cotidianul si Business Standard”, iar “in acest moment, se poarta negocieri pentru vanzarea companiei Newsin”.

Sursele noastre bine documentate afirma ca negocierile sunt purtate de Sorin Ovidiu Vantu cu directorul agentiei, Cosmin Popa, care ar dori sa cumpere NewsIn. Aceleasi surse ne informeaza ca, in circa 15 minute din acest moment, adica in jurul orei 17:00, va fi sedinta si deranj mare la “Cotidianul”, in care micii hitlerici Oana Stanciulescu si Cornel Nistorescu se vor manifesta in intreaga lor splendoare.

Semnele acestor evenimente in curs de desfasurare aparusera inca in urma cu doua saptamani, cand, pe nepusa masa, in redactia “Cotidianului” s-au administrat amenzi nejustificate, menite sa ii fezandeze pe cei vizati, pentru ca la momentul potrivit sa plece singuri.

Atragem atentia ca, conform Contractului Colectiv de Munca din Ramura Mass-Media, in astfel de situatii se platesc salarii compensatorii. Si, in general, ii sfatuim pe cei afectati de aceste decizii in curs sa nu semneze nimic si sa tina permanent legatura cu liderul lor sindical, iar daca nu au unul sa-si gaseasca.

Recomandarea mea este sa vorbiti cu Cristinel Godinac, liderul FRJ MediaSind, care este chiar in Casa Presei Libere. Smecheria este sa gresiti etajul la care urcati cu liftul: in loc de II, III, si veti descoperi, pe palier cu “Ultima Ora”, FRJ Mediasind.

Semnele existau de mult timp

Inca din vara am fost informat ca se zvoneste ca “Riciu”, carevasazica Dinu Patriciu, ar fi in negocieri intense cu Sorin Ovidiu Vantu, pentru a cumpara cel putin o parte, daca nu chiar tot Grupul Realitatea-Catavencu.

Pe de alta parte, aveam informatii ca, de exemplu, Cornel Nistorescu ar putea sa cumpere “Cotidianul”, ceea ce insa nu i-as dori nobilei marci, pentru ca Nisto este un zgarcoman de renume intergalactic.

Aveam de asemenea informatii serioase ca statutul “Business Standard” este extrem de friabil si ca Radu Soviani va avea o misiune de criza: ori-ori.

Din multele stiri pe care le-am tot primit de asta-vara pana in prezent din interiorul GRC, voi mai spune doar ca faptul că Vântu ar vrea să fugă din ţară era confirmat de asta-vara de felul absolut halucinant in care evoluau lucrurile in GRC.

Fluiditatea personalului, care oricum caracterizeaza orice firma infiintata de Vantu, devenise absolut incredibila, iar samavolniciile la adresa angajatilor, carora li se spunea in fata azi sa plece ziua urmatoare, fara nici un drept, ca vor pierde oricum orice proces, abundau.

As vrea numai sa atrag atentia asupra unui notoriu panseu al lui Ion Iliescu, de la inceputul anilor ’90, care acum se poate transforma intr-un avertisment intemeiat: “Pe valurile schimbarilor sociale, gunoiul iese la suprafata”.

Share