Ce a spus Cornel Nistorescu in sedinta de la “Cotidianul”

Share

Morcovi multi, cu frunze mari, verzi, manoase, au aparut azi brusc in biroul jurnalistului intergalactic Cornel Nistorescu. Unul mi-a fost trimis MMS, ca proba-martor, de catre un graur gures de la Sectia de Gangaveli Anti-Basescu.

Astazi, omul Nisto si-a adunat subordonatii de la “Cotidianul” si le-a spus foarte mirat ca nu mai intelege nimic, ca a vorbit cu Vantu si ieri, si alataieri si SOV i-a dat asigurari ca totul e in regula.

Mai e si problema cu datoriile lasate de fostul publisher, Lidia Moisii, care a lasat o gaura de 500.000 de euro, de la contractul cu Editura Univers, motiv pentru care aceasta editura a dat in judecata societatea Poligraf, care intra in insolventa.

========

insolventa: acea stare a patrimoniului debitorului, care se caracterizeaza prin insuficienta fondurilor banesti disponibile pentru plata datoriilor exigibile (Sursa: RegieLive)

========

Nisto le-a spus salariatilor sa nu se panicheze, sa nu fie foarte speriati, pentru ca el cauta investitori. Chiar in seara aceasta si-a fixat intalniri cu potentiali investitori si spera sa fie cineva de la PD-L.

In acel moment, toti au izbucnit in ras. Eu cred ca stiu vreo cateva zeci de mii de membri PD-L care, dincolo de alternativele atragatoare si foarte placute ale tragerii pe roata, impuscarii cu scoabe de prastie, fortarii la ascultarea de muzica arabeasca si mancat cu lingura ulei de soia cu sigla PSD, vor exulta sa-l ejecteze pe Nisto de la “Cotidianul”. In rest, poa’ sa faca exact ce vrea muschii sai.

Intr-adevar, partea de difuzare a fost preluata de Cornel Nistorescu. Acesta s-ar fi dus in vara, a afirmat el, la Departamentul de Difuzare, unde erau 40 de oameni, care primisera ordin sa reduca pe cat se poate numarul de exemplare difuzate.

Nistorescu a renuntat la ei si a adus in loc trei oameni, cu care a lucrat la EvZ si de atunci difuzarea ar fi inceput sa mearga mai bine. Sunt curios daca a respectat legea cand i-a dat afara. Oamenii aceia au drepturi, nu suntem in Burkina Faso.

Nistorescu o facea pe eroul. Nu se stie cand si cati bani veti lua. A inceput sa le planga pe umar. Stiu ca aveti rate la banci si nu e usor, saracutii de voi. Eu renunt la salariul meu si il pun la bataie.

cornel nistorescu pLe-a mai spus ca in cel mai rau caz ii va trimite cateva zile acasa, timp in care nu va mai aparea ziarul, apoi vor fi probabil rechemati. In acest moment nimeni nu stie cum si cand va aparea si cat si daca va mai aparea urmatorul numar al “Cotidianului”.

Atac de cord la vederea comunicatului

Constantin Vlad, redactor la Sectia Externe de la “Cotidianul”, a citit pe e-mail-ul de serviciu comunicarea interna pe care am publicat-o cu zece minute inainte de ora 17.00 si a facut atac de cord. El a fost dus la spital si este internat la Terapie Intensiva.

“Cotidianul iese din grupul Realitatea Catavencu, in cazul in care Cornel Nistorescu va gasi un investitor pina vineri, in caz contrar inchizindu-se. Celalalt cotidian al grupului, Business Standard, e si el intr-o situatie limita, fiind in pragul lichidarii. Vestile rele pentru media nu se opresc aici. Realitatea Catavencu va renunta si la agentia Newsin, care poate fi salvata doar de un investitor extern trustului. Realitatea FM se va transforma in varianta audio a Realitatea TV. Informatiile vor deveni oficiale in curind.”
Sursa: Tolo.ro

Cristi Godinac, lider FRJ MediaSind:
Conform CCM-MM, pe care unii patroni il vad inutil, angajatorul este obligat sa faca toate diligentele necesare pentru plata la timp a salariilor. Trebuie precizat ca angajatii nu sunt actionari ai societatii si, pentru faptul ca au muncit, au acest drept.

Si in caz de insolventa, faliment si in orice alte cazuri, disponibilizatii au dreptul la plata a cel putin doua salarii minime compensatorii, trei, daca disponibilizarile depasesc 10% din totalul personalului sau patru, daca nu se acorda preaviz.

Angajatii, daca constata ca nu si-au primit sporurile prevazute in CCM-MM pe ultimii trei ani, pot sa le ceara in instanta de judecata. Daca se fac presiuni, ca desfacerea CIM sa fie prin acordul partilor sau prin celebra demisie a angajatului, jurnalistul pierde ajutorul de somaj si platile compensatorii.

In cazul insolventei sau a falimentului, creditorii privilegiati sunt salariatii. Restructurarile de personal trebuie sa respecte criteriile din legislatia muncii.

Share