Corina Corbu, preşedintele ÎCCJ, poză cu Floriana Jucan de la Q Magazine

Share

E bine, când te uiţi la Corina Corbu, şefa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, să fii atent şi cu cine se trage în poză magistratul.

Președinta ICCJ, Corina Corbu, pare că are relații apropiate cu Floriana Jucan, proprietara publicației Q Magazine, în care au fost lansate numeroase atacuri, de-a lungul timpului, împotriva Justiției. Corbu s-a fotografiat zâmbind alături de Jucan, în fața Operei Naționale.

„Nu e treaba mea cum își aleg unii prietenii, dar nu mi se pare în regulă ca președinta Înaltei Curți să se afișeze cu proprietarul unei publicații cu mesaj antijustiţie. 5 iunie 2021, Opera Națională”, a comentat jurnalistul de investigații Virgil Burlă, cel care a publicat această fotografie.

Floriana Jucan a fost în centrul a numeroase scandaluri de presă. Presa a scris deseori că a fost folosită de serviciile secrete pentru a-l spiona pe fostul ambasador al Elveției, Jean Pierre Vettovaglia, sau pe fostul interlop Gigi Kent, cu care aceasta a avut relații intime.

În timpul Regimului Dragnea, Jucan a fost abonată la contracte pe bani publici, ea obținând sume consistente de la Consiliile Județene conduse de baronii Marian Oprișan și Ionel Arsene.

În noiembrie 2018, firma ei, SC Babilon Press, încasa aproape 30.000 de euro, de la Consiliul Județean Vrancea. Suma reprezenta contravaloarea unui tiraj de 250 de exemplare, dintr-un album de fotografii dedicat Centenarului.

„Anul 2018 reprezintă Centenarul statului român și revista Q Magazine, editată de SC Babilon Press SRL, va marca acest moment aniversar printr-un album intitulat Români de Centenar, în care am invitat 100 de personalității ale lumii culturale, politice, sportive, diplomatice și din mediul de afaceri, să descrie în câteva cuvinte ce au însemnat acești o sută de ani pentru România”, anunță publicația lui Jucan.

E asemenea, Jucan a semnat și mai multe contracte cu Complexul Muzeal Județean Neamț, instituție în subordinea lui Ionel Arsene. De exemplu, Babilon Press a încasat 112.000 de lei, pe 5 septembrie, pentru realizarea brandului turistic al Județului Neamț.

Contractele au apărut la scurt timp după ce Jucan și Q Magazine au lansat în spațiul public ode grotești, la adresa premierului PSD Viorica Dăncilă. Aceasta era caracterizată drept „premierul minune în țara mârlanilor”.

Share