Control judiciar pentru cercopiomul care a ameninţat-o pe Maia Morgenstern

Share

Crocodilul uman cu solzi care a ameninţat-o cu moartea pe Maia Morgenstern primeşte ce merită.

Persoana care a transmis mesajele de amenințare la Teatrul Evreiesc de Stat a fost plasată sub control judiciar, pentru 60 de zile, fiind acuzată de “amenințarea unei persoane sau a unui grup de persoane, prin intermediul unui sistem informatic”

“În urma plângerii unei femei, privind un mesaj cu caracter antisemit, ce cuprindea amenințări cu moartea și alte vătămări, transmis pe mai multe adrese de e-mail ale unui teatru, polițiștii Direcției de Investigații Criminale din cadrul I.G.P.R. au efectuat cercetări, în cadrul unui dosar penal.

Dosarul penal a fost înregistrat inițial la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 și, ulterior, a fost declinat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3. În urmă activităților de cercetare, a fost identificată persoana bănuită că ar fi transmis mesajul, această fiind reținută pentru 24 de ore de polițiștii Direcției de Investigații Criminale”, a transmis Poliția Română.

Sursa citată a precizat că, ulterior, suspectul a fost prezentat procurorului de supraveghere, care a admis propunerea de punere în mișcare a acțiunii penale și a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pentru 60 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “amenințarea unei persoane sau a unui grup de persoane, prin intermediul unui sistem informatic(…)”, fapta prevăzută de articolul 6 indice 1 din O.U.G. 31/2002, privind interzicerea organizațiilor, simbolurilor și faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război.

“Cercetările sunt continuate de polițiștii Direcției de Investigații Criminale, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, pentru administrarea probatoriului și tragerea persoanei la răspundere penală. Activitățile investigative desfășurate de polițiștii Direcției de Investigații Criminale au beneficiat de sprijinul colegilor din cadrul I.G.P.R. – Direcția de Combatere a Criminalității Organizate”, a mai transmis Poliția Română.

Share