home MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Comisioanele secrete ale sefilor Realitatea TV (Bursa)

Comisioanele secrete ale sefilor Realitatea TV (Bursa)

Share

* Un circuit financiar similar cu cel practicat de SOV în cazul Popa a fost aplicat de Vîntu şi pentru a-şi recompensa principalii manageri din trust
* Sergiu Toader, şeful trustului Realitatea, încasa, suplimentar, 90.000 de euro pe an, prin intrermediul unei firme din Cipru
* Conform stenogramelor apărute acum în presă, Sergiu Toader îi promitea lui Vîntu că îi va crea la Realitatea o organizaţie care să răspundă exclusiv comenzilor sale, cu încălcarea gravă a prevederilor constituţionale

Mecanismele financiare practicate de Sorin Ovidiu Vîntu, unul dintre cei mai mari clienţi români ai paradisurilor fiscale, au fost copiate cu succes şi de managerii săi de la trustul Realitatea TV.

citeste documentul in format .pdf

Un circuit financiar similar cu cel prin care Vîntu îl plătea pe Nicolae Popa a fost folosit şi pentru a-şi răs-plăti principalii manageri de la Realitatea.

Iar sumele sunt aproximativ egale, dacă nu chiar mai mari (în unele cazuri) cu cele plătite de Vîntu lui Nicolae Popa, principalul său locotenent de-a lungul anilor.

Sergiu Toader, omul care conducea, de fapt, trustul Realitatea Media, primea, în plus, un comision lunar fix, în valoare de 7500 de euro, prin firma Rovinga Limited Cipru.

Din datele noastre, contractul dintre firma cipriotă, controlată de Sergiu Toader şi Realitatea TV, a curs începând cu 2007 şi până în 2010, perioadă în care managerul general al Realităţii a încasat peste 250.000 de euro, doar din aceste comisioane, fără a mai socoti şi celelalte drepturi băneşti.

Practica folosirii companiilor “off-shore” are ca scop, uzual, eludarea taxelor, dar şi, în secundar, acoperirea proprietarilor reali ai afacerilor.

Salariile şi veniturile din drepturile de autor, înregistrate legal la noi, nu au fost, astfel, singurele surse de venit pentru şefii trustului Realitatea, care au devenit de câteva zile personaje centrale în dosarele penale ale patronului lor, Sorin Ovidiu Vîntu.

Pentru conştiinţa managerilorciteste tot aici

Share