home MASS MEDIA CNA amendeaza RCS & RDS pentru nerespectarea principiului “must carry”

CNA amendeaza RCS & RDS pentru nerespectarea principiului “must carry”

Share

Conform unui comunicat al Consiliului National al Audiovizualului de ieri, 20 mai, compania RCS & RDS a primit o…

amendă în cuantum de 10.000 de lei cu intrare de îndată în legalitate pentru societatea RCS & RDS S.A care nu a respectat principiul „must carry” prevăzut de art. 82 din Legea Audiovizualului nr. 504/ 2002, cu modificările şi completările ulterioare.

FOTOcomentariu: situatia e albastra.

Acesta precizează faptul că „Orice distribuitor care retransmite servicii de programe prin reţele de comunicaţii electronice, cu excepţia celor care utilizează exclusiv spectrul radio, are obligaţia să includă în oferta sa serviciile de programe ale Societăţii Române de Televiziune destinate publicului din România, precum şi alte servicii de programe, libere la retransmisie şi fără condiţionări tehnice sau financiare, ale radiodifuzorilor privaţi, aflaţi sub jurisdicţia României, în limita a 25% din numărul total de servicii de programe distribuite prin reţeaua respectivă, precum şi serviciile de televiziune a căror obligativitate de retransmitere este stabilită prin acorduri internaţionale la care România este parte. Criteriul de departajare pentru radiodifuzorii privaţi este ordinea descrescătoare a indicelui anual de audienţă”

Dupa cum se poate constata cu usurinta, este vorba exact despre acuzele pe care le-am adus si eu, in urma cu cateva saptamani, intr-o campanie de vreo luna pe care am desfasurat-o pe acest website.

In pofida consideratiilor clapauge ale unei minti de catifea raiata mancata de molii, care, in plina campanie, radea de mine in comentarii, adresandu-mi-se cu “Gogule” si cu “Gigele” si spunandu-mi dispretuitor ca nu imi da nimeni atentie, lucrurile stau cu totul altfel.

In realitate, dupa episodul pe care l-am relatat, in care nu am avut cu cine sa comunic in RCS & RDS, pentru ca si-au facut un sistem studiat, de roboti telefonici care te plimba de la un numar de telefon la altul, astfel incat sa intri intr-un cerc vicios si sa nu vorbesti cu nimeni, in final am reusit, cu mare dificultate, sa iau legatura cu specialistul in PR Cristina Nicoara.

Am dialogat cu dra. Nicoara timp de saptamani de zile. In tot acest timp, mi-a repetat mereu acelasi lucru: RCS & RDS respecta principiul must-carry.

Am inteles-o: aceasta este misiunea ei, are un contract si spune ceea ce i se spune sa transmita mai departe.

De aceea, nu am facut greseala sa ma apuc sa dau cu bazooka fara rost intr-un om care executa ordinul. Asta nu inseamna insa ca lucrurile stau asa cum mi-a comunicat PR-istul companiei. Ele stau cu exactitate asa cum am scris mai multa vreme si marturie imi este acest comunicat CNA.

Ultimul e-mail pe care l-am primit de la PR-ul RCS & RDS este de alataierea alataierii cotorului la amenda primita acum de firma.

Companiei, care sustine in continuare ca respecta ce nu respecta si ca face exact ceea ce nu intelege sa faca, pentru ca se simte puternica, stapana pe situatie si crede ca nimic si nimeni nu o poate atinge, i s-a administrat o amenda de 10.000 de lei, de care probabil managementul RCS & RDS rade acum.

Nici o problema. S-au mai vazut cazuri.

citeste si: RCS & RDS, amendat cu 10.000 de lei pentru că nu transmite N24 (Pagina de Media)

Share