Clanul Sportivilor a cumpărat terenuri pe care a construit cu PUD ilegale

Share

Lumea se întreabă ce este rău în faptul că Clanul Sportivilor, nişte interlopi, fac sectorul verde, cu doctorul Daniel Băluţă în frunte. Vom afla imediat ce.

Primăria Sectorului 4, când era condusă de Cristian Popescu Piedone, a emis ilegal cel puțin trei Planuri Urbanistice de Detaliu (PUD) pentru construcția unor blocuri pe terenurile companiei Berser SA, patronată de Horia Culcescu, finul lui Gigi Becali.

PUD-urile ilegale au fost albite printr-un Plan Urbanistic Zonal (PUZ), în mandatul primarului Daniel Băluță.

Fostele sere din Berceni au fost privatizate de statul român și achiziționate de Horia Culcescu, care a vândut o parte din teren mai multor dezvoltatori imobiliari pentru ansamblul de locuințe „Metalurgiei Park“.

Printre dezvoltatorii imobiliari îi regăsim pe Robert Nica și Stelian Vintilă, doi dintre liderii Clanului Sportivilor, organizație care controlează lumea interlopă din sudul Bucureștiului.

Foști și actuali membri ai Clanului Sportivilor au făcut campanie electorală pentru Partidul Social Democrat, din care face parte și actualul primar al Sectorului 4, Daniel Băluță.

În primăvara anului 2015, publicațiile economice anunțau că afaceristul Horia Culcescu urma să vândă un teren de 50 de hectare pe care funcționau serele din cartierul Berceni, din sectorul 4 al Bucureștiului.

În acea perioadă se estima că va obține pe terenul cu pricina în jur de 75 de milioane de euro. O parte din teren, însă, fusese vândut pe bucăți încă de la finalul anului 2014.

În primă fază, compania Berser SA a dezmembrat un teren de 25 de hectare situat pe Drumul Binelui. Apoi, pe 12 noiembrie 2014, acționarii au decis să semneze contracte și promisiuni de vânzare – cumpărare pentru mai multe parcele.

Un prim lot, de 2.924 mp, a fost antamat de o anume Ana Maria Gheorghe, iar celălalt lot, de 5.117 mp, a fost contractat de Stelian Vintilă împreună cu Florentina Aura Stroe.

Conform hotărârii Adunării Generale a Acționarilor, cele două terenuri au fost vândute cu minim cinci milioane de lei (peste 1,1 milioane euro).

O lună mai târziu, Stelian Vintilă împreună cu Florentina Aura Stroe au mai cumpărat un teren, de 3.000 mp, cu prețul minim de 85 euro/mp.

Ceea ce înseamnă un preț minim de 255.000 euro. Apoi, în ianuarie 2015, au mai antamat un teren de 962 mp situat pe Drumul Binelui nr. 9, la prețul de 88,71 euro/mp. Adică, în total, în jur de 85.000 de euro, scrie Newsweek.

Share