home MASS MEDIA, STIRI DESPRE JURNALISTI Clanul Miculescu din Radio România se prăbuşeşte

Clanul Miculescu din Radio România se prăbuşeşte

Share

Clanul Miculescu, care a acaparat de mai mulţi ani Societatea Română de Radiodifuziune, se prăbuşeşte. De dimineaţă, au început multiple percheziţii. Sunt vizaţi 11 foşti şi actuali membri ai Consiliului de Administraţie, inclusiv preşedintele-director general, Ovidiu Miculescu.

Cei 11 au fost aduşi la IGPR, apoi puşi toţi sub acuzare. Miculescu este fratele Danei Năstase şi cumnatul lui Adrian Năstase. În aceşti ani, Starea Presei a scris foarte mult despre ilegalităţile acestuia şi, în general, despre Clanul Miculescu. Acestor lăcuste umane trebuia să le vină rândul într-o zi.

Clanul Miculescu. Mirela Fugaru, Demeter Andras şi Stejărel Olaru, printre cei vizaţi

Procurorii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de 11 persoane. Ei sunt Andras Istvan Demeter și Mirela-Ioana Fugaru (în prezent, membri în CA al SRR). Mai este vorba despre Mihai Voicu, Stejărel Olaru și Doina Moșneag, foști membri în CA al SRR.

De asemenea, sunt vizate şi alte şase persoane cu funcții de conducere din SRR, membri ai Consiliului de Administrație.

Au fost puse în executare trei mandate de percheziție domiciliară: la sediul Societății Române de Radiodifuziune, precum și la sediul și punctul de lucru al unei societăți comerciale, cu care instituția a desfășurat relații comerciale, în vederea ridicării de înscrisuri şi de alte probe necesare soluţionării cauzei penale.

Ovidiu Miculescu, deplasări extravagante în străinătate

Au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii, obţinându-se ilegal foloase patrimoniale. Valoarea prejudiciului cauzat SRR s-ar ridica la suma de 400.000 de lei.

Procurorii au constatat că Miculescu s-a plimbat, trai neneacă, pe banii publici, prin cele străinătăţuri. Adrian Moise este liderul Sindicatului Unit al Salariaţilor din SRR. El a fost concediat abuziv din Radio România în urmă cu mai mulţi ani. De atunci se judecă.

Descinderile e azi se pare că vizează contractele semnate de SRR cu firma Europoint“, a declarat în exclusivitate pentru Starea Presei Adrian Moise.

Europoint e firma prin care Ovidiu Miculescu zboară la business class către toate destinaţiile. Lipseşte de pe listă Antarctiva. În Australia a fost. A fost şi în Africa de Sud. Pe 29 august am dat publicităţii pe Blogul SUS România datele obţinute pe Legea 544. Costurile deplasărilor lui Miculescu în perioada 2014 – 2016 au fost de peste 100.000 de euro.

, spune liderul sindical.

Frica de Clanul Miculescu domină Radio România

Este foarte greu, pentru că oamenilor le este frică“, explică Moise. Firma Europoint Travel avea un contract de acum trei sau patru ani, după care s-a făcut reînnoirea lui fără licitaţie.

Având în vedere că sunt contracte de peste 100.000 de euro, era de competenţa CA. Membrii acestui organism, spune Adrian Moise, sunt buni de plată. Preşedinte CA SRR este Ovidiu Miculescu. Se pare că acesta nu este în ţară.

Cu umor, Adrian Moise spune că a constat că, pe postarea sa de pe blogul sindicatului, are un vizitator din Vietnam. “S-ar putea ca Miculescu să fie în Vietnam“, spune Moise.

Miculescu vrea să se mute în Asia

Se pare că plecările lui Miculescu în zona aceea au legătură cu posibila lui debarcare din SRR, după ce va fi descoperit incompatibil. Ar dori să-şi găsească de muncă la ABU Media. Aceasta este Asia Broadcasting Union, cum este EBU la noi.

De aceea, el a plătit mulţi bani la o mare conferinţă organizată aici. Se pare că vrea să obţină postul de secretar general sau vicepreşedine ABU Media. Nefiind în UE nu-l mai verifică nimeni că e incompatibil, în conflict de interese sau că are dosare penale.

Membrii CA: Maria Ţoghină, Mirela Ioana Fugaru, Ruxandra Săraru, Radu F. Alexandru, Alexandru Ducu Bertzi, Andras Istvan Demeter, Ana Florea, Alina Stanciu, Alexandra Dumitraşcu, Nicoleta Viorica Balaci, Adrian Doroş, Alexandru Muraru.

Share