Ciolacu vrea să reclame la CCR revocarea din funcţie a lui Renate Weber

Share

Marcel Ciolacu, liderul PSD, continuă să evolueze în realitatea paralelă din care PSD pare că nu va mai ieşi niciodată.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că, în cazul în care parlamentarii din coaliţia de guvernare vor forţa schimbarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului, social-democraţii vor ataca hotărârea la Curtea Constituţională.

“Renate Weber e o instituţie din instituţiile statului de drept, Avocatul Poporului, CCR. Cum te apuci să ataci? Este pe mandat. De ce vii pe un anumit mandat şi ataci?

Categoric, dacă vor forţa schimbarea doamnei Renate Weber, o să atacăm hotărârea la Curtea Constituţională. Şi categoric, în primul rând mă voi adresa familiei socialiştilor europeni şi nu numai pentru acest atac, până la urmă, la statul de drept. Nu ai justificările necesare să vii cu aşa ceva.

Poate am uitat acele ordonanţe date noaptea, fără să ţii seama de drepturile şi libertăţile românilor, încălcând Constituţia. Nu ai voie, indiferent că e stare de război, că este pandemie, să creezi un asemenea precedent cum a creat preşedintele Iohannis susţinând un partid politic.

A depăşit o linie roşie. Renate Weber a venit şi a spus – înţeleg că este pandemie, dar nu depăşiţi linia roşie de încălcare a drepturilor şi libertăţilor”, a spus Ciolacu la TVR 1.

El a adăugat că membrii coaliţiei de guvernare consideră că Avocatul Poporului “este un instrument”, iar Renate Weber poate în continuare să atace anumite încălcări de drepturi şi libertăţi.

“Este foarte important Avocatul Poporului în această zonă, iar doamna Renate Weber a ieşit şi a atacat toate deciziile, ordonanţele. Presupun că au făcut nişte sondaje de opinie şi au văzut ce personalitate sau ce instituţie să atace şi le-a reieşit din cifre că cea mai vulnerabilă ar fi doamna Renate Weber, care nu este un comunicator, nu e în talk show-uri, ea reprezintă Avocatul Poporului. Ei joacă în continuare tot în logica electorală, nu au nici o treabă cu guvernarea”, a afirmat Ciolacu.

Share