Ciolacu, către Comisia Europeană: „Cerem ajutor, statul de drept este serios în pericol!”

Share

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, continuă să demonstreze că are foarte mult tupeu şi o insolenţă fără margini, având în vedere pedigriul partidului.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a trimis o scrisoare către președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și vicepreședintele Comisiei, Frans Timmermans, în care spune că în România “democrația și respectul pentru statul de drept sunt serios în pericol” iar partidele de la guvernare „sunt obsedate de putere și pregătite să facă totul pentru a o obține”.

“Ca lider al opoziției în țara mea este bine de știut că românii pot conta pe prieteni precum sunteți voi care pun siguranța și drepturile oamenilor deasupra oricărui lucru. De aceea, luând în considerare evenimentele recente în România, mă simt obligat să vă informez că democrația și respectul pentru statul de drept sunt serios în pericol, de către actualele partide din guvernul țării noastre, și cerem ajutorul Comisiei Europene în gestionarea abuzurilor comise de partidele de guvernare”, le-a scris Marcel Ciolacu președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și vicepreședintelui CE, Frans Timmermans.

Acesta face referire în scrisoare la: decizia CCR de a respinge numirile de la SRTv și SRR; numărarea ilegală a voturilor de la moțiunea simplă pentru demiterea ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea; demiterea Avocatului Poporului, Renate Weber, “fără a respecta procedurile legale în vigoare”.

„Rămânem la dispoziția voastră pentru a identifica soluțiile adecvate pentru a evita ca România să alunece pe o cale nedemocratică.

(…)

În ciuda eforturilor noastre de a identifica o înțelegere pentru ca România să se dezvolte și să-și întărească democrația, statul de drept și participarea cetățenilor, actualele partide de la guvernare sunt obsedate de putere și pregătite să facă totul pentru a o obține.

(…)

Comisia ar trebui să continue să fie garantul valorilor europene, democrației și statului de drept în România și ne bazăm pe imparțialitatea și sprijinul vostru în adresarea acestor subiecte”, mai arată scrisoarea.

Share