home EVENIMENT, FESTIVALURI DE MUZICA CERBUL DE AUR: Reprezentatia vedetelor, haotica, distonanta si dezlanata

CERBUL DE AUR: Reprezentatia vedetelor, haotica, distonanta si dezlanata

Share

Nu m-am putut stapani sa nu o remarc pe remarcabila, plenipotentiara, multilaterala si echilaterala prezentatoare Coca-Cola a TVR, care nu lipseste de la nici o emisiune de muzica si divertisment, Alina Sorescu, imbracata in harta Emiratelor Arabe Dezbinate.

Elvin Dandel (“am ales un barbat” – Titi Dinca) a scos-o: “Sa speram ca telecomanda inseamna TVR 1”. S-a uitat prea mult timp la televizor, cand era mic, la prezentarile tatalui sau.

O cantare haotica, handicapata de sonorizarea proasta. La “potpuriul” de inceput al “primadonelor” si “primadonilor”, tobarul de la Directia 5 mi-a mancat sufletul, auzindu-se mult prea in fata. Si Cotabita, si Cazan, si Monica Anghel se plansesera, zilele trecute, ca nu au avut timp sa repete. S-a vazut.

M-a impresionat sectiunea cu Aurelian Andreescu. Ce voce si ce interpretare. Stau si ma intreb cu ce este mai bun Charles Aznavour decat el (daca este sa trecem peste calitatea superioara a pieselor pe care le-a cantat francezul).

Directia 5 a macelarit armoniile

La aceeasi parte introductiva a festivalului, aproape nici o replica la cantecul din versiunea originala nu a fost reusita, in primul rand pentru ca unele piese nu s-au potrivit cu aceia care le-au cantat.

De exemplu, “Romanta cu parfum” a celor de la Compact nu are nici o legatura cu stilul Paulei Seling si l-a prins pe Gabriel Cotabita (smecherul, si-a pus ochelari de soare, ca sa nu vedem ca se uita-n scripte) pe registru prea grav, fata de locul unde este la el acasa-n voce.

“Un actor grabit” cu Nicola a fost o interpretare mai reusita. Cand a intrat Laurentiu Cazan, imediat s-a vazut capul poliinstrumentistului, iar interpretarea a fost mai unitara, cu tot cu premierul tobarului Directiei 5 prea in fata, ca si la “Say Something”, probabil pentru ca muzicianul si-a cantat propriile compozitii.

La intrarea lui Cristi Minculescu in scena (caruia i-a revenit vocea), s-a vazut clar, ca si la Laurentiu, ca, atunci cand exista o minte directoare care sa gandeasca ansamblul sonor, iese bine. Nemaivorbind ce se petrece cand esti la tine acasa-n formatie.

Ma bucur ca am vazut-o pe Aura Urziceanu, chiar daca as fi preferat sa cante jazz. Deopotriva, mi-a parut rau ca nu am vazut-o pe scena pe Anca Parghel. Sa-i dea Dumnezeu sanatate!

Una peste alta, mi-a facut mare placere sa vad practic cele mai mari nume ale muzicii usoare romanesti, dar nimeni din partea organizatorilor nu a stiut sa tina haturile si sa spuna: vedeti ca chitara bate campii in spatele Luminitei, pe “Let Me Try”, ori puneti-o pe Monica sa cante altceva, ca n-are nici o treaba cu rock-ul.

Contraexemplul este ce s-a intamplat la Mamaia, mai demult, cand fiecare dintre solistii aflati pe scena iesea pe rand la rampa, pe cate o piesa. M-a impresionat in mod neplacut Directia 5, care a avut momente de cacofonie muzicala evidenta, care au dovedit ca, la capitolul armonie, ii depaseste partitura. Zdranga-zdranga… Macel!

Idee: ar fi trebuit sa fie orchestra condusa de Ionel Tudor, dar prietenul nostru Duma s-a certat cu fiul sau, Andrei Tudor, dupa Eurovision. Asa-i la razbel. “Si da-i, si lupta…”.

Citeşte şi
Televiziunea publică: Clauza de conştiinţă şi noi drepturi (MediaSind)

Actul adițional nr. 3 la Contractul Colectiv de Muncă din Societatea Română de Televiziune a

MediaSind a decis declanșarea conflictului de muncă în TVR

Delegații prezenți la Adunarea Generală a MediaSind TVR au decis astăzi, 28 noiembrie 2019, cu

Administrația Gradea refuză să negocieze Contractul Colectiv de Muncă pentru angajați

Negocierile pentru încheierea unui nou Contrat Colectiv de Muncă în Societatea Română de Televiziune începute

Tribunalul Bucureşti a anulat diminuările de drepturi negociate de conducerea TVR

Tribunalul Bucureşti a admis acţiunea depusă de Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind împotriva Societatăţii Română

TVR a dat bani grei pe echipamente vechi, care trebuiau să fie noi

Deputatul USR Iulian Bulai, membru in Comisia de Cultura din Camera, dezvaluie noi nereguli gasite

Conducerea SRTV, acţionată în judecată pentru că ascunde rezultatul controalelor financiare din TVR

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind a depus ieri, 28 octombrie 2019, o cerere de chemare

Ionuţ Cristache, moderatorul emisiunilor electorale de la TVR

Ionuţ Cristache ţine să ne îngreţoşeze toată campania electorală cu emisiunile sale pline de avantajări

MediaSind: Conducerea politică a TVR a cenzurat dezbaterile despre moţiune

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind, Filiala MediaSind TVR, condamnă decizia conducerii instituţiei de a nu

TVR a fost acţionată în judecată pentru contractele suspecte

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind a depus astăzi, 9 octombrie 2019, o cerere de chemare

Tribunalul Bucuresti a respins încercările disperate ale conducerii TVR de a demonstra că MediaSind nu are dreptul să-şi apere membrii din instituție

Tribunalul Bucuresti a respins excepţia ridicată de către conducererea sindicatului controlat de conducerea TVR, SPUSTv,

Share