CCR a dat cel mai grav atac la statul de drept din România

Share

CCR a dat în aceste săptămâni cel mai grav atac din ultimii ani la adresa statului de drept, prin extirparea procurorilor de interceptările făcute de servicii. Să analizăm puţin coordonatele acestui atac.

ULTIMA ORĂ R. Prună: Soluţia Guvernului e folosirea infrastructurii SRI, cu acces exclusiv al poliţiştilor şi procurorilor

Folosindu-se de o chichiţă dintr-un text legal prost (sau special matrafoxat), votat tot de Parlamentul plin de penali, Sistemul Ticăloşit, prin CCR, a lăsat procurorii fără probe esenţiale, care au dus la deschiderea a foarte multe dosare extrem de importante.

Băsescu, Udrea, drepturile omului şi abuzul în serviciu

În faţă, toţi vectorii publici ai propagandei Sistemului Ticăloşit pun acum fantoşa drepturilor omului, în spate, dincolo de CCR, este voinţa politică a corupţilor de a împiedica instituţiile statului de drept să intercepteze discuţiile pe care le poartă, pentru a făptui acte de corupţie.

• citeşte şi: Kovesi, despre decizia CCR: Lupta anticoruptie va fi incetinită. Deja a fost invocată exceptia in unele dosare DNA

Nici nu mai contează că în acest moment statul român este vulnerabil inclusiv la atacuri teroriste, problema aceasta se va rezolva rapid, în cadrul constituţional, după primul CSAT. Are grijă Tata Klaus, în bună înţelegere cu membrii marcanţi ai Sistemului Ticăloşit.

• citeşte şi: În 11 dosare de corupţie s-au ridicat excepţii de neconstituţionalitate a interceptărilor

În acest timp, luni de zile de acum încolo, DNA, DIICOT, Parchetul General se vor chinui poate, ca-n Ţara Nebunilor, să-şi edifice structuri paralele proprii de filaj şi ascultare a telefoanelor, în timp ce vectorii Sistemului Ticăloşit vor continua să pună piedici procurorilor:

1. Ideea ca un corp unic de poliţie judiciară să fie folosit de DNA, DIICOT şi PG, care să uzeze de infrastructura SRI, ar putea să fie fracturată de subordonarea politică a acestui organism.

2. La fiecare dosar retras de un procuror, ori la care se va da NUP, ori care va fi aneantizat de “judecători drepţi”, foarte drepţi, Sistemul Ticăloşit va striga în cor: “Uite, aţi văzut că avea dreptate Elena Udrea, atunci când spunea că e poliţie politică şi nu au probe?”;

3. Povara dosarelor respinse astfel va atârna tot mai greu de gâtul Laurei Codruţa Kovesi. Scopul este ca aceasta să nu mai fie desemnată pentru un nou mandat la DNA şi în loc să apară un om al Sistemului Ticăloşit;

4. Ideea ca fiecare, DNA, DIICOT, PG, să aibă propriul serviciu de filaj şi ascultare, este o aberaţie. Toate trei instituţiile au subsidiare în toată ţara.

Ca să formezi în fiecare judeţ necesarul de experţi, cu aparatura necesară, investiţiile sunt foarte mari, iar corpurile locale ale acestor experţi vor fi infiltrate de cercurile corupte. Făptuitorii vor fi informaţi că sunt ascultaţi.

Mai mult, mafiile locale vor edifica adevărate poliţii politice, care vor ranforsa şi mai mult Sistemul Ticăloşit, folosind aparatura de filaj şi ascultare nou-nouţă pusă la dispoziţie în favoarea mafioţilor locali.

Istorie americană interbelică şi postbelică

În perioada interbelică, procurorii americani antimafia îi urmăreau pe marii mafioţi, ca Al Capone, inclusiv citindu-le pe buze. Din acest motiv, aceştia, când se întâlneau şi vorbeau despre crimele pe care le puneau la cale, vorbeau cu mâna la gură, ca să nu le fie citite cuvintele rostite.

“Cititorii de pe buze” ai procurorilor antimafia aveau statut de experţi independenţi. Cu obiectivul aparatului de supraveghere în mână, expertul rostea cuvintele spuse de cei ce vorbeau şi un stenograf al Procuraturii făcea transcript, în timp real. Ce scria acesta pe hârtie devenea probă în dosar.

E ceva asemănător cu notiţele luate de un jurnalist american în timpul anchetei (inclusiv pe talpa pantofului său, pe un şerveţel, p hârtia poleită a pachetului de ţigări, pe orice). Ele se pot constitui în probe în instanţă în SUA, dacă acesta e dat în judecată.

După al doilea război, când au apărut interceptările audio, apoi video, ele au fost sistematic făcute de servicii (FBI, NSA în SUA, CIA în afara ţării), care au cei mai mari experţi în astfel de operaţiuni, certificaţi de statul american federal.

(Un astfel de expert în echipamente de ascultare se formează în ani şi ani de zile. Despre asta nu mai spune nimeni nimic acum… DNA, DIICOT şi Parchetul General vor fi obligate să lucreze ani în şir cu rookie, ce se vor forma şi se vor selecta valoric în 5 – 10 ani de muncă, timp în care vor face greşeli inerente, spre bucuria infractorilor).

Revenind… În permanenţă, şi când li se citea pe buze, şi când erau prinşi pe ascultare, marii mafioţi americani au strigat că asta este poliţie politică şi că nu li se respectă drepturile omului. Exact cum fac acum, deopotrivă, Dan Şova şi Elena Udrea, Victor Ponta şi Traian Băsescu, precum tot neamul lor.

Declaraţiile de azi, din România

Credem că Traian Băsescu, mare apărător al DNA, DIICOT, PG, SRI, SIE etc, cât a fost preşedinte, a fost “ciupit” ori prins cu mâţa-n sac de procurori sau ştie că va fi expus în continuare unor anchete penale şi încearcă avan să minimizeze efectele acestora.

Fostul preşedinte este în acest moment (ce trist…) vârful de lance al luptei Sistemului Ticăloşit împotriva statului de drept şi a luptei anticorupţie, împreună cu partidul său, Mişcarea Populară, infestat cu oameni de proastă calitate, ce pervertesc acţiunea politică onestă a politicienilor de calitate ce mai supravieţuiesc acolo.

Vă prezentăm o succesiune de declaraţii ale lui Băsescu, conexate cu ale altor persoane publice.

Traian Băsescu, 16 ianuarie 2016, despre noul Raport MCV: “(…) vreau să cred că cei care și-au dorit un spectacol în procesul de aplicare a Justiției vor realiza că spectacolul s-a făcut, au văzut și ei suficienți oameni cu cătușe, dar că a început să se deprecieze sistemul de respectare a drepturilor omului (…)”.

Traian Băsescu, 6 martie 2016, despre decizia CCR: “(…) voi susţine punctul de vedere al Curţii Constituţionale, dacă el se va referi la acest aspect. Încă nu a apărut motivaţia, dar la câtă înverşunare văd împotriva Curţii Constituţionale, cred că va fi nevoie să ne exprimăm. Acest partid are obligaţia să fie un apărător al drepturilor omului.”

Elena Udrea, 25 ianuarie 2016: “Am decis să fac acest lucru nu neapărat pentru mine, n-am avut nici o rezervă în a vă ajuta să îmi vedeţi cătuşele cât mai bine când încercaţi să mă filmaţi, ci şi pentru ceilalţi care sunt supuşi unor acte care nu respectă drepturile omului.

O imagine cu un om în cătuşe e o ştampilă care se pune asupra cuiva pe care n-ai cum s-o mai ştergi niciodată. Înseamnă vinovăţie. Cât există o legislaţie care spune că nu trebuie să expui o persoană în cătuşe, decât dacă vrea să se sustragă acţiunii organului de poliţie, nu văd de ce ar trebui să acceptăm în continuare tot acest spectacol făcut cu presa, cu participarea, nu neapărat ajutorul, nu consider că e bine să acceptăm în continuare.

Suntem totuşi o ţară civilizată. Frustrările unor cetăţeni nu trebuie să aibă o satisfacţie încălcând drepturile omului.”

Concluzie

Marii corupţi sunt interesaţi acum de trei lucruri:

1. Să nu rămână fără bani după ce ies din puşcării, prin executarea prejudiciului de către ANAF. Până acum, au reuşit să controleze politic Fiscul. De acum, se pare că lucrurile vor fi mai complexe.

2. Să nu mai fie pozaţi şi filmaţi cu cătuşele la mâini, ei prevalându-se de faptul că astfel nu le sunt respectate drepturile (dreptul la imagine, prezumpţia de nevinovăţie). Ţinta este falsă. Drepturile omului le sunt respectate. Prezumpţia de nevinovăţie nu funcţionează în faţa procurorului care reţine şi pune cătuşele la mâini acuzatului, ci în instanţă, în faţa judecătorului.

3. Să li se respecte (încă o dată) drepturile omului. Revenim: celor anchetaţi de procurori în România le sunt respectate drepturile. Aceasta este o ţintă falsă. Vectorii de imagine ai Sistemului Ticăloşit strigă că acelora ce sunt anchetaţi nu li se respectă drepturile omului, adică nouă, tuturor, nu ni se respectă drepturile omului.

Este o strigătură la fel de ipocrită ca şi aceea prin care, la eliminarea de către Cabinetul Boc a pensiilor speciale, Antena 3 a adus în studio un pogon de beneficiari de pensii speciale, cu mâinile tremurând, părul alb şi ochelari cu multe dioptrii, care să povestească cât de multe au făcut ei pentru statul român.

Share