Caţavencii, cu Dinescu presedinte, la Patriciu-n curte

Share

Echipa redacţională a publicaţiei Academia Caţavencu va lansa, miercuri, revista Caţavencii, care o să apară în cadrul trustului Adevărul Holding, a declarat pentru Mediafax Mircea Dinescu, care va fi preşedintele săptămânalului de satiră politică.

pozeleonline

Potrivit lui Mircea Dinescu, revista Caţavencii va fi una de “satiră politică”. “Vom regândi puţin revista. Va fi probabil mai puţin stufoasă, mai limpede”, a spus Mircea Dinescu.

“Este întoarcerea poetului. Am stat acolo (la Academia Caţavencu, n.r.) şapte ani. M-au rugat să mă întorc. Voi scrie săptămânal un pamflet pe prima pagină”

, a precizat Mircea Dinescu.

Peter Imre: Revista Caţavencii va apărea sub egida Adevărul Holding (Reporter Virtual)

El a mai spus că Doru Buşcu, cel care la Academia Caţavencu ocupa funcţia de director editorial, va coordona din punct de vedere editorial şi noul săptămânal Caţavencii. Potrivit lui Dinescu, la noua revistă va veni toată redacţia de la Academia Caţavencu.

Întrebat dacă preţul de vânzare al revistei Caţavencii va fi acelaşi cu cel al publicaţiei Academia Caţavencu, respectiv 2,5 lei, Mircea Dinescu a spus că nu a fost luată o decizie în această privinţă… tot pe Mediafax

InPolitics: Theodor Denis Dinulescu, noul director de la Academia Catavencu. Racoviceanu si Topan in echipa

“[…] frămîntări zdravene sunt la Academia Cațavencu, acolo unde brandul a trecut în mîinile mogulului de la România liberă, Dan Adamescu, dar acesta a rămas în marca goală, după ce i-a plecat toată echipa, cu Doru Bușcu în frunte.

În consecință, locul celor plecați va fi luat de către o echipă condusă de dramaturgul Theodor Denis Dinulescu, noul director. Din noua echipă mai fac parte Cristian Topan, președintele Uniunii Caricaturiștilor din România, jurnaliștii Alecu Racoviceanu și Adrian Pârvu, dar și poetul Paul Vinicius.

Primul număr o să apară miercuri.

Aceleași surse au precizat că vechii jurnaliști de la Cațavencu, cei care au ctitorit revista Kamikaze, plănuiesc să scoată pe piață un nou săptămânal. Motivul pare a fi dificila situație financiară a revistei Kamikaze care, spun gurile rele, s-ar afla aproape de faliment.

În strădania de a-i contracara pe rivalii de la Academie, echipa Kamikaze nutrește intenția ca, pe viitor, să scoată noua revista lunea, sperând că astfel vor reuși să ia fața vechiului săptămânal.

Cei de la Kamikaze au și alte necazuri, mai precis șutul zdravăn în fund pe care l-au primit de la TVR Mihai Dobrovolschi și colegii, din cauza penibilei emisiuni de umor prestate pentru postul public.

”Ăştia sunt aduşi acum mai nou – Dobrovolschi şi băieţii ăia de la Kamikaze, care sunt nişte catastrofe. Măcar să avem şi noi mândria că avem o televiziune publică de cultură, chiar dacă suntem săraci şi nu avem bani, dar măcar avem o coadă mai sus. În clipa în care am văzut imaginile alea, mi-a sărit inima din piept, ne simţim toţi ruşinaţi”

, a răbufnit cu năduf, la una dintre ultimele ședințe de CA, realizatoarea Lucia Hossu Longin.”

Share