home MASS MEDIA BUNĂ DIMINEAŢA! S-a trezit din somn Clubul Român de Presă

BUNĂ DIMINEAŢA! S-a trezit din somn Clubul Român de Presă

Share

S-a trezit din somn de Ziua Presei şi Clubul Român de Presă, pentru că a descoperit că este nevoie de un nou suflu în lumea jurnaliştilor, pentru ca aceştia să recapete respectul public pierdut. CRP explică faptul că în ultimii ani presa română a fost preocupată de supravieţuire şi a funcţionat în regim de avarie.

seriousinsanity

Corect, aşa este, dar Clubul Român de Presă nu a făcut nimic pentru a-i apăra pe jurnalişti de proprii lor patroni, care au şters podelele cu ei şi în nenumărate cazuri s-au debarasat, folosindu-se de criză ca de o oportunitate, exact de cei mai competenţi ziarişti, transformându-i pe ceilalţi în sclavi pe plantaţie.

Clubul de Presă este direct răspunzător pentru scăderea încrederii şi respectului publicului în ziarişti. În anii 2001 – 2004, boşii săi s-au aşezat efectiv în patru labe în faţa sultanului Adrian Năstase.

Capii de atunci ai presei dădeau din coadă cuminţi în faţa PSD şi mai fac acest lucru şi acum. Iată, de exemplu, ce scrie CT Popescu, preşedinte CRP în acea perioadă, despre Cabinetul Ponta, într-un editorial numit Cel mai bun guvern Ponta:

Prin urmare, miniştrii numiţi nu sunt igaşi, lăzăroi, sau udre, sunt în general profesionişti verificaţi, persoane fără «cazier» în materie de corupţie şi clientelism, unele agreate şi pe plan internaţional.”

Înainte de “sau” nu trebuia pusă virgulă. Dar.. să trecem. Cum ar fi dacă eu aş spune că, în schimb, în acest guvern sunt plumbi, ruşi, ponţi, margi, chiţoi şi cepoi? Nu se face, nu te legi de numele oamenilor, ignobil.

Omul-cheie este Florin Georgescu, «împrumutat» de la BNR pentru 6 luni, finanţist redutabil, negociator dur şi experimentat în relaţia cu FMI. El va fi «centura de siguranţă» pentru măsurile de restituire a tăierilor salariale şi de pensie către populaţie, esenţiale pentru imaginea electorală a USL

“Centura de siguranţă” nu trebuia pus între ghilimele.

Dl. CT Popescu administrează aiurea limbi catifelate mai marilor zilei, uitând să spună că dl. Georgescu va trebui să fie preocupat de unde anume dă înapoi banii bugetarilor şi pensionarilor, pentru că, dacă va intra în rezerva pusă deoparte de cabinetele pe care dl. Popescu le-a hulit continuu, înseamnă că nu e capabil să continue aducerea de venituri şi mai mari la buget din evaziunea fiscală.

Aici vorbim despre performanţă, nu despre declaraţiile picante pe care le lansa în mass-media vremii fostul ministru Florin Georgescu pe vremea Cabinetului Văcăroiu, în timp ce punea probabil bombe cu ceas prin economie, care au explodat ulterior, în timpul primului Cabinet Ciorbea, în anul 1997.

USListul CTP concluzionează:

Dacă puterea în anii care urmează va fi a USL, s-ar putea să ne amintim cu nostalgie acest prim guvern Ponta ca fiind cel mai bun.

Cu astfel de oameni prin presă ne-am compromis. Astfel de oameni condiţionează şi în prezent lipsa de reacţie a CRP la măgăriile pe care le fac unii dintre confraţii noştri, care ar trebui să fi fost licenţiaţi din breaslă.

Astfel trebuiau să reacţioneze lenţii responsabili ai CRP când Bogdan Chirieac şi Sorin Roşca Stănescu l-au şantajat pe Cătălin Macovei, şeful ANI. La fel trebuia să reacţioneze Clubul Român de Presă de curând, când Mihai Gâdea, la Antena 3, l-a făcut praf, mârlăneşte, pe un înalt funcţionar, şeful CNAS.

Nu a făcut-o şi nu ştim de ce fel de nou suflu are nevoie Clubul Român de Presă în lumea jurnaliştilor, pentru ca aceştia să îşi recapete respectul pe care şi l-au pierdut faţă de CRP.

Share