AUR vrea ca starea de alertă să fie limitată la 90 de zile

Share

Parlamentarii AUR au o iniţiativă care demonstrează că nu cunosc legea română. Ea este legată, desigur, de măsurile restrictive pandemice.

Liderul deputaţilor AUR George Simion a anunţat că va fi depus un proiect de lege în Parlament astfel încât starea de alertă să fie limitată la 90 de zile.

„Vom face un an de zile de când se tot prelungeşte starea de alertă şi Parlamentul nu este întrebat. Tocmai de aceea, depunem astăzi acest proiect de lege, pentru ca starea de alertă la 90 de zile să fie votată în Parlament.

Astfel încât să nu poată fi prelungită. Astăzi strângem semnăturile, am cerut sprijin şi de la ceilalţi parlamentari, ne-am dus către cei de la PSD, dar nu au vrut să semneze”, a declarat George Simion, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri la Parlament.

El a precizat că iniţiativa legislativă este a deputatului AUR Lilian Scripnic şi a fost semnată de peste 20 de parlamentari ai formaţiunii.

„După cum s-a văzut în ultima săptămână, AUR este singura opoziţie la aceste măsuri de restricţie care nu au nici o justificare. Toată lumea în spaţiul public sesizează că măsurile nu sunt justificate, că nu au o fundamentare, că nu sunt susţinute de specialişti, dar nimeni până acum nu îndrăznea, cel puţin la nivelul Parlamentului, să conteste aceste măsuri.

Nu e nicio problemă, le vom contesta noi. Deputatul AUR de Galaţi Lilian Scripnic a iniţiat o lege pentru a nu mai permite Guvernului să prelungească starea de alertă sine die”, a completat Simion.

Share