AUR şi PSD susţin că Fabian Gyula, propus avocat al poporului, e agent al serviciilor secrete maghiare

Share

Aşa cum era de aşteptat, AUR şi PSD elasticizează realitatea, fără nici o legătură factuală cu realitatea, în privinţa nominalizatului la demnitatea de avocat al poporului, din partea UDMR.

Fabian Gyula, propus de coaliția de dreapta pentru funcția de Avocat al Poporului, a fost nevoit să răspundă unor întrebări xenofobe, din partea reprezentanților PSD și AUR, în comisiile juridice ale Parlamentului.

În replică, Gyula a menționat că are sânge românesc.

„Nu credem că, având cetățenie maghiară, ar putea fi devotat statului român și integrității sale. Nu putem accepta ca Avocatul Poporului al României să fie un prezumtiv agent al serviciilor secrete maghiare”, a acuzat deputatul AUR, Georgel Badiu.

Gyula a menționat că o parte din familia sa provine din județul Gorj.

„Nu vreau să întru acum în probleme ale familiei mele. Trebuie să-i dezamăgesc profund pe toți cei care cred că nu am sânge românesc. O parte din familia mea se trage din județul Gorj, Crețești, de lângă Târgu Cărbunești, și a purtat numele de Crăciunescu”, a replicat Fabian Gyula.

Deputatul PSD Nicușor Halici a vorbit insistent despre trădare și l-a întrebat pe Fabian Gyula care jurământ de credință îl va respecta, având în vedere că este și cetăţean maghiar.

„Având în vedere că am fost 25 de ani procuror, am depus jurământul față de această țară și acest popor când am fost numit de președinte. Voi respecta jurământul pe care îl voi depune în fața președinților celor două camere.

Apropo de apartenența etnică, cu riscul de a va supăra și a va indigna, eu nu am crezut că cineva să mai poate face aluzie în acest secol și în acest mileniu la backgroundul minoritar”, a replicat Fabian Gyula.

Share