Atacul PSD continuă. Rafila vrea desfiinţarea stării de alertă

Share

PSD continuă să atace măsurile pandemice luate de guvernele conduse de Orban şi Cîţu. Scopul – românii să fie cât mai bolnavi şi economia cât mai slabă.

Ministrul Sănătății a declarat că România, probabil, va renunța la starea de alertă, până la finalul lunii martie.

„Eu cred că vom reveni la normal până la sfârșitul lunii martie. Normal înseamnă că, probabil, nu va mai fi nevoie de starea de alertă.

Eu cred că prelungirea stării de alertă va fi limitată, de această dată ,și nu va mai trebui să luăm acele măsuri care să ne afecteze viața economică și socială și trebuie să ne pregătim pentru acest lucru”, a declarat Alexandru Rafila.

„Eu am avut foarte multe întâlniri cu reprezentanții diverselor industrii : Turism, HORECA, marii retaileri, mari investitori din România.

Toți își doresc predictibilitate, o discuție sinceră care să facă posibilă repornirea economiei și cred că spre sfârșitul lunii martie putem avea discuții foarte serioase, încât oamenii să știe ce au de făcut în lunile următoare”, a spus ministrul Sănătății.

Totuși, Alexandru Rafila a declarat că acestea sunt doar niște presupuneri care nu reprezintă subiectul unor angajamente.

„Nu se poate nimeni angaja. Modul în care evoluează un agent patogen câteodată este imprevizibil și biologia este o știință care întotdeauna este surprinzătoare.

Asta nu înseamnă că noi nu ne gândim foarte serios la situația în care, începând cu această primăvară, putem să revenim la normal din punct de vedere economic și să avem o discuție foarte serioasă încât fiecare să știe ce are de făcut.”, a mai precizat Rafila.

„Aici am discutat și mi s-a părut extrem de important: toți reprezentanții diverselor sectoare economice sunt conștienți că succesul revenirii la normal depinde de modul în care se vor comporta ei și, bineînțeles, populația”, a concluzionat acesta.

Share