Armata Ucrainei a început contraofensiva în Regiunea Harkov

Share

Armata ucraineană a anunțat că plănuiește contraatacuri, pentru a respinge forțele rusești, care au intrat în nord-estul Regiunii Harkov.

Incursiunea, care a început în urmă cu doua săptămâni, a deschis un nou front. Dar Moscova nu a reușit să își atingă obiectivul, de a crea o zonă-tampon de până la 30 de kilometri, în interiorul Ucrainei, a declarat Ihor Prohorenko, un oficial din cadrul Statului Major General al Ucrainei.

Armata Ucrainei a început contraofensiva în Regiunea Harkov

„Inamicul a fost oprit”, a declarat el, într-un briefing, la Kiev.

Rusia acumulează trupe de-a lungul graniței, în regiunea vecină Sumî, a precizat Prohorenko. Apărarea a fost consolidată acolo, iar armata va evita calculele greșite care au permis rușilor să se reverse în Regiunea Harkov, la începutul acestei luni, a spus el.

Citeşte şi: George Simion are în continuare interzis în Ucraina

La două săptămâni după ce trupele rusești au trecut granița, pentru a deschide un nou front, în Regiunea Harkov, înaintarea s-a oprit în orașul Vovceansk, la mai puțin de 10 kilometri la sud de graniță, și în Liptsi, la sud-vest, a declarat comandantul Oleksandr Sîrski, conform Aktual24.

Citeşte şi: 315.000 de ruşi ar fi murit în Ucraina

Incursiunea Rusiei în apropiere de Harkov urmează după luni de bombardamente sporite asupra celui de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina. O serie de raiduri cu rachete au lovit joi dimineața devreme, o tipografie, și au avariat infrastructura feroviară, provocând moartea a șapte persoane și rănirea a 21 de persoane.

Forțele rusești au respins o serie de contraatacuri ucrainene, în timp ce continuau să avanseze mai adânc, în liniile de apărare ucrainene, în apropiere de Harkov, a declarat pe Telegram Ministerul Apărării de la Moscova.

Share