Kremlinul e nemulţumit de lucrările la Autostrada Moldova

Share

Kremlinul este foarte nemulţumit de ce face România, cu Autostrada Moldova, în interiorul frontierelor proprii, de parcă asta ar fi treaba Moscovei.

O postare amplă de pe canalul de Telegram Rybar, apropiat Kremlinului, arată că în România se construiește rapid un drum, de la granița cu Ucraina, până la portul Constanța.

Kremlinul e nemulţumit de lucrările la Autostrada Moldova

Acest “drum”, cum se exprimă Rybar, denumit Autostrada Moldova, va ajuta transportul de mărfuri dinspre Ucraina, ocolind Polonia, Ungaria și Slovacia.

„Construcția traseului se desfășoară în regim de urgență: aproximativ 3.000 de muncitori și sute de vehicule lucrează 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână, lucrările urmând să fie finalizate până la sfârșitul acestui an”, scrie Rybar.

Din punctul de vedere al analiștilor militari ruși, acest traseu are două obiective, ambele stârnind îngrijorare la Kremlin.

Citeşte şi: Putin, seism de proporţii în structurile de putere de la Kremlin

Primul obiectiv ar fi ca România să devină un mare hub logistic al NATO, sub acoperirea măririi capacității de transport pentru cerealele Ucrainei, iar al doilea urmărește aşa-zisa „absorbție a Moldovei”.

„Autoritățile române au declarat că exportul de mărfuri ucrainene a crescut deja cu 50%, iar polonezii riscă astfel să-și piardă statutul de cel mai mare punct de tranzit pentru Ucraina.

Dar e logic, nu este greu să se ia locul polonezilor, din moment ce toate punctele majore de tranzit cu Polonia rămân blocate, în afară de Medyka-Shegini, care are un debit redus”, scrie Rybar.

„Un alt fapt este că, în acest fel, românii vor putea nu doar să participe la aprovizionarea cu cereale ucrainene și alte produse, dar și să primească și să transfere arme de la partenerii NATO”, se mai arată în postare, conform Libertatea.

Citeşte şi: Kremlinul consolidează Garda Naţională

Şi astfel se vădesc indirect câteva lucruri simple. De exemplu, că ruşii gândesc că România acţionează cu Republica Moldova la fel cum fac ei cu statele-vasale.

Ceea ce e o prostie: România şi Republica Moldova se vor întâlni în UE, odată cu integrarea Chişinăului. Este un lcru arhicunoscut de toată lumea.

Mai apoi, acum înţelegem altfel de ce generaţii întregi de politicieni au făcut tot ce au putut pentru ca Autostrada Moldovei să nu se construiască: punea tălpi Rusia şi politicienii respectivi erau pilotaţi pentru asta.

Share