Aproape 30% dintre români cred că există un plan pentru implantarea de cipuri prin vaccinare

Share

Fake news şi conspiraţiile s-au înstăpânit, dimpreună cu cipurile, în creierele românilor, arată un sondaj INSCOP.

O cercetare sociologică făcută de INSCOP Research are concluzii extrem de îngrijorătoare în privința vulnerabilității românilor în fața dezinformărilor.

Sondajul de opinie, realizat în perioada 11 – 18 ianuarie 2022, este unul complex, capitolul 7 fiind dedicat percepției populației cu privire la dezinformări, știri false și conspirații legate de vaccinare.

În opinia a aproape două treimi dintre români (65.7%), pandemia de Covid19 a fost provocată de elitele globale pentru a impune controlul asupra populației lumii.

28.4% dintre români cred că pandemia de Covid-19 a apărut în mod natural așa cum s-a întâmplat și cu alte pandemii din istoria omenirii. Nu știu sau nu răspund la această întrebare 5.9% dintre respondenți.

28,5% dintre respondenți cred că există un plan la nivel global pentru implantarea de cipuri prin vaccinare, în timp ce 66% resping această teorie, iar 5,5% nu știu sau nu răspund.

“Remarcăm răspunsurile îngrijorătoare cu privire la două tipuri de conspirații larg circulate în ultimii doi ani.

Astfel, puțin peste un sfert dintre români cred că există un plan la nivel global pentru implantarea de cipuri prin vaccinare, iar aproape două treimi cred că pandemia a fost provocată de elitele globale pentru a impune controlul asupra populației lumii.

Ads

Această ultimă cifră nu reflectă o negare a pandemiei și a efectelor sale grave, ci tentația unei foarte mari părți a populației pentru interpretări conspiraționiste, alimentată în timp de dezinformări, știri false, unele răspândite chiar de către diverse voci influente din România sau din lume, în dauna explicațiilor rezonabile, acceptate de comunitatea științifică cu privire la cauzele naturale ale apariției virusului COVID19”, arată Remus Ștefureac, președinte al Strategic Thinking Group.

Share