home CORUPTIE, POLITICA Andrei Caramitru: Renate Weber şi Valer Dorneanu sunt agenţi ruşi

Andrei Caramitru: Renate Weber şi Valer Dorneanu sunt agenţi ruşi

Share

Andrei Caramitru spune public, cu alte argumente, ceea ce StareaPresei.ro a afirmat de o zi şi, în alte articole, cel puţin de pe 1 februarie (editorialul “Miasmă de Renate Weber în sos de Curte Constituţională”).

Caramitru îi acuză pe Renate Weber şi Valer Dorneanu că sunt agenţi ruşi. El spune despre Weber că este o criminală, după ce Avocatul Poporului a atacat la CCR şi Legea carantinării.

„Weber este o CRIMINALĂ. Atacă iar legea carantinării la CCR. Ăştia vor cât mai mulţi morţi, să fie haos ca în Bergamo. Aşa cum a zis şi Orban – e un atac împotriva intereselor fundamentale ale României.

SRI şi SIE trebuie să ne spună clar. Că sigur au informaţiile – se văd de pe lună. Mesajul trebuie dat de Iohannis. Că Weber şi Dorneanu sunt agenţi ruşi. Că au ca rol destabilizarea României. Şi să îi ia frumos pe sus pentru trădare.

Deja e prea mult. Tolerează toate nenorocirile astea de prea mult timp. Ce vrem ? Să ajungă să moară 2-300 de oameni pe zi, nu 50? Acţionaţi naibii odată. Spuneţi adevărul !!!!!!!”, a scris Caramitru, pe Facebook.

Premierul Ludovic Orban a avut o reacţie extrem de dură, după ce Avocatul Poporului a atacat la CCR şi Legea carantinării. „Un atac împotriva intereselor fundamentale ale României”, a spus Orban.

„După ce trei săptămâni nu am avut nici o posibilitate de tratare sub supraveghere medicală sau de izolare sau de carantinare a pacienţilor pozitivi, mii de cetăţeni diagnosticaţi pozitiv… Nu am avut posibilitatea să luăm nici o măsură pentru a putea izola persoanele de contact.

După ce s-a văzut ce efecte grave, dramatice a avut lipsa cadrului legislativ, Avocatul Poporului recidivează şi atacă şi o lege care a fost adoptată de Parlament. Deja lucrurile se îndreaptă într-o direcţie pe care nu o înţeleg.

Persistenţa în a ataca legi fundamentale care permit Guvernului şi autotităţilor să se lupte împotriva epidemiei mie îmi pare un atac împotriva intereselor fundamentale ale României”, a declarat Orban, în şedinţa de Guvern.

Share