Miasmă de Renate Weber în sos de Curte Constituţională

Share

În anii 90, până a doua jumătate a primului deceniu al noului mileniu, Renate Weber era un exemplu viu de exponent al societăţii deschise. În prezent, aceasta a devenit un spectru.

DONEAZĂ ACUM





PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Pe timpul premierului Adrian Năstase eram reporter la Gardianul. Mergeam la toate conferinţele de presă ale Fundaţiei Soros, pentru că era acolo Renate, care ţinea adevărate lecţii de democraţie, stat de drept şi europeism avansat.

Ce face azi aceeaşi doamnă?  Apără drepturile nesimţite ale celor ce au nişte pensii care frizează orice imaginaţie. Cum? Folosind aparent aceleaşi argumente: statul de drept, constituţionalitate, drepturile omului, fiat justitia et perreat mundus.

Falsă prevalare de Legea Fundamentală, asupra sesizării de neconstituţionalitate privind adoptarea eliminării pensiilor speciale:

În primul rând, este vorba despre nerespectarea prevederilor clare din Constituţie, cu privire la compunerea Parlamentului, care poate modifica Statutul deputaţilor şi senatorilor, inclusiv toate aspectele financiare ce ţin de asta.

Constituţia spune clar că se poate face numai în şedinţă comună a celor două Camere. Noi am avut, din păcate, doar un vot în Camera Deputaţilor. Deci este o încălcare a Constituţiei, în opinia noastră.

Argumentaţie circulară, referitoare la obligativitatea respectării deciziilor CCR:

Or, există iarăşi o prevedere constituţională privind obligativitatea respectării deciziilor CCR. Eu am fost surprinsă să constat că de la tribuna Parlamentului au fost deputaţi care au atras atenţia că prin această lege se încalcă decizii ale CCR, şi totuşi au votat în favoarea acestei legi.

Apelul la Caragiale, apoi la statul de drept, apoi iar la Constituţie:

Este foarte trist, mie mi se pare că niciodată n-a fost Caragiale mai prezent. Nu se poate aşa ceva! Cum să avem un stat de drept, cum să dorim şi să pretindem că-l construim cu toţii împreună şi, în acelaşi timp, pur şi simplu să încălcăm cu bună ştiinţă prevederi ale Constituţiei?

Repet acum ceea ce am mai spus, dar mai adaug în ecuaţie şi instituţia Avocatului Poporului: În România, conform deciziilor CCR şi sesizărilor Avocatului Poporului, statul de drept este neconstituţional, în dispreţul voinţei poporului…

Cred că, în acest an, una dintre redutele forţelor reacţionare va fi CCR, iar Avocatul Poporului, prin sinistra Renate Weber, de astăzi, va fi vagonul de poştă al acesteia.

Share