Andreea Cosma, cabinet notarial împreună cu o fostă judecătoare CCR

Share

Fostul deputat PSD Andreea Cosma, fiica fostului baron PSD de Prahova, Mircea Cosma, și-a înființat în București un cabinet notarial, împreună cu fosta judecătoare CCR, Simona Maya Teodoroiu.

Teodoroiu este acum și parlamentar PSD. Cele două sunt asociate în Cabinetul Notarial Seven, care se află în Cartierul Dorobanți, o zonă exclusivistă a Bucureștiului.

„Faceți cunoștință cu Andreea și Maya. Și-au deschis cabinet notarial în Dorobanți, lângă clubul Nuba. Dacă nu știți cine sunt cele două amazoane ale Justiției, vă zic eu o poveste frumoasă, nu este foarte lungă, dar este elocventă pentru marasmul în care colcăie Justiția.

Andreea Cosma este fosta deputata PSD, fiica celebrului Mircea Cosma- fost mare baron de Prahova. Dacă s-ar decerna un premiu de cum să tergiversezi judecarea unui dosar de corupție, Andreea Cosma ar fi acum pe podium, alături de tatăl și fratele ei- Vlad Cosma, ex-deputat PSD. Sigur că da, știm cu toții, în momentele cheie au beneficiat de ajutorul Curții Constituționale care a dat decizii esențiale pentru dosarele lor- dezincriminarea parțială a abuzului în serviciu, nelegalitatea completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte, nelegalitatea completurilor de 3 judecători de la Înalta Curte- nespecializate în judecarea faptelor de corupție, anularea interceptărilor realizate de serviciile secrete, decizia privind martorii sub acoperire și, mai nou, cea privind prescrierea faptelor.

Sigur că a fost o coincidență în septembrie 2017, când actualul președinte CCR, Marian Enache (numit în CCR în 2016), s-a întâlnit împreună Mircea Cosma, care era atunci condamnat, în prima faza a procesului, la 8 ani de închisoare pentru fapte de corupție.

Toți membrii familiei Cosma au fost condamnați inițial în dosarele de corupție în care au fost judecați la ani grei de închisoare: Mircea Cosma- 8 ani, Vlad Cosma- 5 ani și Andreea Cosma- 4 ani. În urmă deciziilor CCR, sentințele au fost desființate, iar rejudecarea proceselor trenează în instanțele din Prahova până la prescrierea faptelor.

Tot o coincidență este faptul că Andreea Cosma este colegă cu Simona Maya Teodoriu în cabinetul notarial Seven.

Simona Maya Teodoriu a fost judecător la CCR (2015-2019, pentru restul de mandat al lui Toni Greblă) și a intrat în Camera Deputaților pe listele PSD Prahova, pe locul care era rezervat Andreei Cosma. Se află, în prezent, pe lista scurtă a PSD pentru a ocupă funcția de ministru al Justiției (alături de Laura Vicol și Robert Cazanciuc), după rotativă guvernamentală cu PNL, din mai 2023, potrivit presei.

Simona Maya Teodoriu a fost promovată în politică mare de Rodica Stănoiu- membru de frunte al Guvernului Adrian Năstase (a fost secretar de stat la MJ). Adevărul este că și-a pus carieră în slujba PSD pentru demnități și funcții, a fost secretar de stat pentru mai mulți miniștri PSD- Titus Corlățean, Victor Ponta, Dan Șova și Robert Cazanciuc.

În fine, Viorica Dancila a promovat-o Secretar de Stat – Agent Guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), iar Marcel Ciolacu i-a asigurat un fotoliu în Parlamentul României”, a informat Ionel Stoica.

Share