home DIVERSE Ana Grama si vrejul de fasole (Viorel Irimia)

Ana Grama si vrejul de fasole (Viorel Irimia)

Share

Tembelisme. Astazi m-am dus intr-un supermarket de prin zona, foarte prost aprovizionat. Pesemne ca i-a lovit si pe ei destul de grav criza. De fiecare data cand ajung la ei, intreb de Pall Mall, desigur nu au. Aduc o data la 3 luni si se termina in 2 zile.

Snickers – nu! Cauti 10 minute o porcarie de condimente, desigur nu o au. Ii intrebi, ii rogi sa aduca – nope. Se pare ca nu vor sa vanda. Azi ma duc iau ceva vin. Gasesc, bun! Ma gandesc de cate pastile ai nevoie sa faci un asa de mare raft de vin.

Intreb iarasi – Pall Mall aveti? Nu! “Surogat” ? Nu, nu am primit niciodata! De fapt nu am auzit de marca asta de tigari! Nici eu. Citeste o carte – ii spun! Se uita urat, plec. Pe seara ma duc la un Non Stop, sa iau ceva de baut.

Pun mana pe o cutie de bere, dau sa o platesc. Vanzatoarea, amabila – caci ma stie de ceva timp – imi zice: “Fara alcool?!” Ooops, am incurcat sarmalele. Desigur ca nu! Berea fara alcool e ca femeia gonflabila. E la fel ca si cafeaua decofeinizata, prajiturile fara zahar.

Dap, vreau sa se inventeze palinca fara alcool. Discutia divagheaza, pilit fiind – le povestesc… Aveam niste amici, au cumparat o lada de bere, s-au asezat confortabil la TV urmarind un meci de fotbal neimportant. Dupa 5 beri unul zice: frate, m-am cam imbatat.

Nasol. Nu mai beau – ce bere e asta? Se uita pe doza – fara alcool. Ii spun vanzatoarei – placebo. Desigur ca nu stie, crede ca e un fel de bere fara alcool. Altul de langa se uita lung si ii citesc pe fata – aha, trupa aia de canta muzica d’asta de-a voastra. Psihedelicilor, sifiliticilor si halucino-genitalilor… citeste tot aici

Share