Ambrozie al Giurgiului: „Nu vă grăbiți să vă vaccinați! Vaccinurile sunt expirate!”

Share

Ambrozie al Giurgiului, la fel ca Teodosie Şpagoveanu. Ştiţi ce face pilitura de fier, când dă de magnet? Se magnetizează.

Preasfințitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a atacat în termeni duri clasa politică, inclusiv pe președintele Klaus Iohannis, în predica susținută la finalul slujbei pentru Sfânta Parascheva.

Episcopul i-a criticat și pe jurnaliștii de la Recorder, numindu-i epigoni şi apărându-l pe Patriarhul Daniel. În discursul său de la biserica Parohiei Pîslari, din comuna Adunații Copăceni, a avut mesaje antivaccin și a avansat teorii conspiraționiste despre incendiile de la spitale, îndoindu-se că ar fi putut fi accidente, conform SpotMedia.

Astfel, ceea ce trebuia să fie o predică în care să li se vorbească celor prezenți de viața și minunile Sfintei Parascheva s-a transformat într-o tiradă de atacuri, acuzații și speculații, pe care episcopul le-a enunțat ca adevăruri, deși nu există date și dovezi reale pentru ele.

Opinii ca cele pe care le veți găsi în rândurile de mai jos au mai exprimat și alte fețe bisericești, cel mai vizibil fiind arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie. Patriarhia s-a delimitat de astfel de poziționări, spunând clar că ”îndemnul unui cleric împotriva vaccinării este total dezavuat de Biserică”.

Epicopul Ambrozie și-a început predica afurisind reportajele Recorder.

”Zilele trecute, probabil copiii v-au spus, la comandă a apărut un reportaj în care este discreditată Biserica, și pariarhul, si ierarhia, pentru proiectul acesta național de zidire, cu bănuții noștri ai credincioșilor, ai preoților, ai enoriașilor, Catedrala Mântuirii Neamului. (…)

În anul Centenarului singurul proiect de Ţară de la Revoluţia din decembrie a fost Catedrala Mântuirii Neamului. Şi atâta lume şi mii şi zeci de mii de oameni au venit, iar politicienii au venit ca pe covorul roşu să fie văzuţi, să facă fotografii.

Iar preşedintele țării n-a fost prezent (Iohannis a fost în acea zi la reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles, pe tema Brexit – n.red.).

Preşedintele țării, care nu face nimic pentru țară şi care dezbină, a venit la Comana, s-a plimbat prin pădure cu bicicleta, dar n-a intrat la sfânta mănăstire unde e înmormântat voievodul binecredincios, fiul lui Mircea cel Bătrân, Vlad Ţepeş voievod (în realitate Vlad Țepeș e nepotul lui Mircea cel Bătrân – n.red.).

Nu au intrat şi nu-i interesează Biserica. Sfidare peste sfidare! Oameni corupţi pe care i-a desemnat miniştri şi prim-miniştri n-au făcut nimic pentru țară”, spune Ambrozie.

El laudă apoi Polonia și Ungaria pentru faptul că au strategii pentru cetățeni, inclusiv în a-i proteja de creșterea prețurilor la energie și gaz, și nu pun înainte ”corporațiile și străinii și alogenii”.

”Să nu ai astăzi tu o strategie prin care să protejezi țara, ba, mai mult decât atât, să ai miniştri care declară că nu vor ieftini combustibilii… Uitaţi cum se duce țara la vale şi cum se scumpesc toate, de la pâinică, untdelemn, pâinea cea de toate zilele, pentru că cei care conduc țara noastră sunt oameni de nimic, n-au credinţă.

Preşedinţii de după ´90 se duceau şi se închinau la Sfânta Parascheva. Erau alături de popor. Pe ăştia nu-i îngăduie Sfânta Parascheva să vină pentru că sunt mincioşi şi nu iubesc poporul. Singura, dar singura care mai face ceva pentru oameni, pentru popor, pentru copii este Biserica”, a mai acuzat Ambrozie, lăudându-l în antiteză pe patriarh pentru ce a făcut pentru țară ”din bănuţii pe care-i aduceau oamenii la Sfânta Parascheva”.

Share