Adrian Sârbu către salariaţi: „Mai vreți și salariu? Sunteți varză!”

Share

Adrian Sârbu îşi batjocoreşte subalternii, care sunt concediați sau făcuți praf public, dacă îndrăznesc să-și ceară salariile.

Adrian Sârbu către salariaţi: „Mai vreți și salariu?”

„Pe 15 aprilie ar fi fost zi de salariu. Spun ar fi fost, pentru că este 17 și nu am nici salariu, nici vreo explicație. Și nu sunt singurul angajat care este în această situație.”

Așa începe un mail trimis de jurnalista Andreea Olteanu, de la televiziunea Aleph News, condusă de omul de afaceri Adrian Sârbu, colegilor din redacție și șefilor pe 18 aprilie 2021.

La acel moment, lucra de aproape un an în cadrul trustului de presă, iar de aproape două luni nici ea, și nici ceilalți jurnaliști nu își primiseră banii.

Citeşte şi: Aleph News, prăvălia lui Adrian Sârbu, este în insolvenţă

Gestul avea să o coste. La o jumătatea de oră după trimiterea mailului, Olteanu era scoasă de pe toate grupurile în care comunica cu colegii, fără să i se spună de ce.

Iar în ziua următoare, printr-un mail, afla că era dată afară. Olteanu a fost chemată urgent la biroul situat în Bucharest Corporate Center, aproape de Piața Victoriei, unde a fost nevoită să-și strângă lucrurile în grabă, supravegheată din spate de un bodyguard, un coleg de la IT și de managerul de Resurse Umane.

După ce s-au asigurat că a șters tot din laptop, Andreea Olteanu a fost scoasă din clădire. „A trebuit să plec instant”, spune ea la doi ani de la acel episod.

Citeşte şi: Marius Tucă l-a dat în judecată pe Adrian Sârbu şi a câştigat

La scurt timp după mailul ei, angajații au început să nu-și mai primească deloc salariile, dacă nu aveau o justificare clară pe care să o spună conducerii: plata chiriei, ratele la apartament sau cheltuielile cu copiii.

Andreea a povestit aceste lucruri în trecut și pentru PaginadeMedia.ro, însă acolo era sub anonimat. Lucrurile nu par să se fi îmbunătățit de la acel moment, potrivit actualilor angajați.

Banii veneau uneori în tranșe succesive, de 500 sau 1.000 de lei, virate pe card, dar uneori angajații Aleph primeau sumele cash, potrivit mărturiilor a 14 persoane intervievate.

Scoate la înaintare avocaţii

Adrian Sârbu nu a răspuns la apelurile telefonice și mesajele în care HotNews i-a cerut un punct de vedere. La scurt timp după, am fost sunați de către avocatul lui, Codrin Țarălungă.

„De ce ar face subiectul unui articol relația unui angajator cu angajații lui, în condițiile în care există o clauză de confidențialitate?”, a întrebat avocatul.

Clauza de confidențialitate este într-adevăr prevăzută în contractele angajaților de la Aleph News, astfel că ei ar trebui să nu dezvăluie către presă nimic din ceea ce se întâmplă în companie, chiar și în situația în care contractul de muncă încetează.

Share