home MASS MEDIA, STIRI DESPRE JURNALISTI Adevărul despre agresiva Denise Rifai (Realitatea TV)

Adevărul despre agresiva Denise Rifai (Realitatea TV)

Share

Paradoxurile pe care le conţine personalitatea unui om sunt greu de înţeles. Aşa este şi Denise Rifai, jurnalist la Realitatea TV, despre care vom scrie în continuare. Totul are cumva legătură cu Iordania, naţia care, alături de Israel, este al doilea mare furnizor de securitate din Orientul Mijlociu, sub conducerea unui tip deştept, Regele Abdullah al II-lea, urmaşul lui Hussein, din familia domnitoare a Haşemiţilor.

Tatăl lui Denise Rifai este un iordanian avut, stabilit în România. Domnul Rifai este unul dintre liderii comunităţii iordanienilor din România şi, după toate probabilităţile, om de afaceri.

Nu este însă un tip avid de publicitate, pe cât de activ este în comunitatea sa. Pe de altă parte, Denise Rifai a făcut în paralel două facultăţi: ASE şi Facultatea de Limbi Străine, Secţia Engleză – Arabă.

În urmă cu câţiva ani, Denise Rifai era extrem de slabă, chiar costelivă, dar cu trecerea timpului s-a mai împlinit, devenind probabil potrivită pentru interesele Realitatea TV: “O dăm cu şapte kile de fard şi rimel pe faţă, îi punem tocuri, o costumăm ţipător şi ne-am pus bine cu un iordanian influent şi bogat.”

Diriguitorii acestui post de televiziune probabil că au considerat că este interesant să aibă în echipa lor pe copilul unui influent reprezentant al mediului de afaceri, iordanian, cu un nume ilustru. Aşadar, Dan Alexe, cu povestea lui cu ţiganii rifai. dervişi urlători, greşeşte cel puţin parţial.

Samir al-Rifai, eminent om politic Iordanian

Există un Samir al-Rifai, fost prim-ministru al Iordaniei. Rifai acesta provine dintr-o proeminentă familie iordaniană de politicieni iluştri, despre care se spune că ar avea printre descendenţi şi pe Rifai al nostru de România, tatăl Denisei.

Pentru această familie nu putem avea decât respect şi consideraţie. Într-un Orient Apropiat ca un butoi cu pulbere, Iordania, cu genul acesta de inşi, e un pol de stabilitate. Şi nu numai.

Revenind, Samir este fiul fostului prim-ministru iordanian Zaid al-Rifai şi nepot al fostului prim-ministru Samir al-Rifai şi de asemenea nepot al unui alt fost prim-ministru iordanian, Bahjat Talhouni. Toţi aceşti Rifai sunt oameni extrem de bine instruiţi.

Samir al-Rifai, de exemplu, şi-a luat diploma în studii privind Orientul Mijlociu la Harvard, în anul 1988, apoi masterul în Relaţii Internaţionale la Cambridge, un an mai târziu.

Revenind la Denise Rifai… un om poate fi extrem de competent şi bine instruit în anumite domenii, în măsura în care este capabil să acumuleze un bagaj de cunoştinţe teoretice, în schimb poate fi extrem de nepriceput în relaţiile umane, lipsit de tact şi poate chiar stupid în gândire din alte puncte de vedere. Iată faptele:

Statul Evreu este de vină pentru apariţia Al-Qaeda. Aceasta este o parafrază explicativă după una dintre marile şi multele gafe ale realizatoarei de la Realitatea TV. Este un loc comun însă în lumea arabă convingerea că evreii şi americanii sunt de vină pentru apariţia terorismului islamic.

Inculcat în mintea unei fete de orgine iordaniană din România, ideea ne aduce aminte de alta: prostia lui Traian Băsescu, cu Regele Slugă la ruşi. Ambele – inculcate din pubertate de părinţi. Asta e!

Nu spui niciodată însă asta pe post în România, stat membru UE. Ciudat este că unii arabi au uitat de rădăcinile istorice ale terorismului arab, care se întind cel puţin până la Secta Asasinilor de la Alamut.

Cum ar fi putut să fie prevenit acest cutremur? Este gafa care a făcut-o notorie pe Denise Rifai. Aici credem că este vorba, pur şi simplu, dacă este să fim eleganţi şi să nu jignim, despre o gravă deficienţă cognitivă.

Atacurile dezlănţuite asupra unor politicieni.

Indiferent dacă Laura Chiriac ţi-a fost colegă sau nu, dacă eşti misandră au ba, nu poţi să-i sari în gât cu astfel de întrebări handicapante (Câte locuri are un microbuz? Cum intră autobuzul pe alee, că e îngustă? Cum vă veţi descurca, atunci când veţi fi primar, cu un salariu de 5.000 de lei, din care de-abia poţi să-ţi iei o pereche de sandale de calitate? etc.).

Chiar dacă Alexandru Nazare ar fi cel mai veros politician (şi nu este, e băiat finuţ, educat), nu îţi baţi joc de el, punându-l să dea definiţia documentului şi hărţiondu-l toată emisiunea, inclusiv cu mizerii ca sloganul său, interpretat sexual-împreunător.

Faptul că Denise Rifai crede că face carieră în presă lapidându-şi invitaţii cu întrebări-încuietoare, iar atunci când şefii îi cer să o lase mai moale comite emisiuni total neinteresante, dovedeşte în cel mai bun caz că mai are de învăţat presă.

Chiar dacă este un bun jurnalist economic.

Share