home EVENIMENT Uite cu ce se ocupă copiii aceştia la şcoală VIDEO

Uite cu ce se ocupă copiii aceştia la şcoală VIDEO

Share

A apărut o aplicaţie cu care te poţi da pe streamlive de oriunde eşti, cu tot ce faci, pe Internet. Copiii, plictisiţi, o folosesc la şcoală, în timpul orelor. Digi24 prezintă un reportaj, tipic acestei televiziuni, despre felul cum folosesc azi copiii, la şcoală, o aplicaţie de pe Facebook, ca să se filmeze online cu telefonul mobil, cu tot ce fac ei în timpul orelor de curs. Teribilisme.

Orice, în afară de a fi atenţi la ora de clasă. Concluzia este trasă de profesorul Solomon Marcus, o personalitate. Am crescut în respectul acestui om, i-a fost asistent mamei mele în studenţie, care l-a avut profesor de matematici superioare pe marele Miron Nicolescu.

Dar Somolon Marcus (nici nu mai contează că a murit, spiritul său pluteşte în continuare printre noi) greşeşte aici. Concluzia sa ar fi că, plictisindu-se din cauza programei, copiii nu mai sunt atenţi şi atunci programa trebuie schimbată, astfel încât ea să fie axată pe ce nu-i plictiseşte pe şcolari.

Eu nu cred că lucrurile stau astfel. Instrucţia şcolară, într-un sistem de învăţământ bine organizat, nu are neapărat legătură cu ce îi plictiseşte sau nu pe copiii care sunt educaţi.

Poate că de exemplu la vârsta la care învaţă să cânte la vioară copilul încă nu simte muzica aşa de puternic, pentru că încă nu i s-a dezvoltat sensibilitatea, dar asimilează deprinderi tehnice.

Poate că pe copil nu-l interesează istoria sau matematica sau literatura română, dar acestea îl vor defini la maturitate ca om.

Aşadar, eu cred că, la intrarea în ora de curs, copiii, ca şi studenţii, trebuie să lase orice gadget de comunicare, închis, deoparte. În sala de curs se poate amenaja simplu un rastel cu răftuleţe pentru asta.

Dacă un elev sau student doreşte să folosească în scopuri educaţionale un telefon mobil sau o tabletă, dispozitivul poate fi pus pe modul avion şi folosit ca reportofon sau videorecorder, şi gata.

Dar a te autofilma singur în timpul orei, spunând “uite, acolo e profesoara and I don’t give a shit of it“,  este absolut inacceptabil. Copiii sau studenţii care fac asta trebuie sancţionaţi sever.

Unul dintre modurile în care o iau razna copiii în şcoli este pierzându-şi minţile în tehnologie. Aceasta trebuie folosită de noi cu atenţie, spre binele nostru, nu ca să ne distrugem.

Citeşte şi
Revoltător, PSD vrea să dea bani copiilor care se duc la şcoală!

Strategul economic al PSD, Cristian Socol, anunta, printre „masurile prioritare” pentru perioada 2019-2020, acordarea unor Read more

Hoţia, România, lenea, Şcoala, minciuna, zăpada, trândăvia

În acest moment, în România a învins hoţia. Zăpada s-a coborât din cer ca să Read more

Mamă, mâine merg la şcoală? Nu, că nu vrea dl. Ponta

Peste 360.000 de elevi de şcoală din clasele terminale beneficiază de 55 de lei ajutor Read more

Craiu partener majoritar în școala tv a lui Vlad Ionescu

Școala de televiziune a lui Vlad Ionescu se relansează. Se numește din 15 august „Școala Read more

Revista presei. Sa lesini de ras cu Realitatea TV

~Eleonora Cioran a vandut arhiva marelui filosof~manipularea licitatiei la Coridorul IV European~Toyota inchide fabrici~

UPDATE Meciul lui Bute pentru titlul mondial live pe B1TV

Postul de televiziune B1 TV a ajuns la un acord cu Interbox şi va transmite Read more

Programele de Revelion: Etnomanele şi europretenţii (EvZ)

~Atunci când Eurovision nu rimează cu Revelion~ TVR a încercat un Revelion atipic, live, care Read more

BOX: Trei, Doamne, toti trei!, Bute il toaca pe Brinkley. KO in repriza a noua

Website-ul pe care ma uit chiar in acest moment la meciul lui Jo Jo Dan Read more

EUROVISION: Topul meu valoric

Voi lista in continuare, din punctul meu de vedere, topul valoric, de la locul 1 Read more

EUROVISION: Interpretatul live. Avantaj pentru cei cu rutina

TVR trebuia sa lase macar o emisiune in care concurentii sa cante live, pentru a Read more

Share