EUROVISION Malta, AMBER – Warrior

Share

Malta, AMBER – Warrior

Piesa din Malta de anul acesta este una dintre cele mai frumoase din competiţie: saltul-strigăt la octavă de la debutul refrenului face toate paralele şi ridică mult melodia aceasta explozivă şi agreabilă.

Atenţie: există pericolul ca în interpretarea live, dacă saltul acesta nu este melodicizat la maximum şi nu este exact pe acel sunet, ci nimereşte alături, efectul să fie invers.

EUROVISION Malta, AMBER - Warrior

Evident, AMBER, solista aceasta care a participat până acum de cinci ori la finala locală a concursului, face toate paralele, cu o voce extrem de bună, ca toate vocile care vin din insula mediteraneană.

Muntenegru, Knez – Adio

Knez vine cu probabil cea mai frumoasă baladă sârbă de anul acesta, condimentată, pe videoclip, cu imagini superbe din Muntenegru. Probabil că aş fi evidenţiat în titlu această piesă frumoasă, însă a trebuit să fac o alegere: în opinia mea, melodia malteză o depăşeşte.

Norvegia, Mørland & Debrah Scarlett – A Monster Like Me

Morland îi povesteşte lui Debrah că în trecutul său există ceva groaznic, de când era copil şi a făcut o nefăcută. O piesă foarte cizelată, extrem de lucrată pe toate componentele, pe verticala şi pe orizontala partiturii.

Nu prea înţeleg de ce talentatul domn Ripley a trebuit să fie spus în povestea din libret. Probabil că la compozitor există vreo pasiune aparte pentru actorul Matt Damon.

Polonia, Monika Kuszyńska – In The Name Of Love

https://www.youtube.com/watch?v=387CAFVvHjA

Aceasta este una dintre cele mai slabe melodii din competiţie. Fără nerv, solista nu are forţă interpretativă şi nici nu scoate nimic din piesa care nu este foarte inspirată. Polonia rămâne muzical la cote foarte slabe în muzica pop, aşa cum o ştim de mult timp.

Share