home MASS MEDIA, POLITICA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Mihai Gâdea şi-a bătut joc de Julio Iglesias Jr.: “Spune Jos Băsescu!”

Mihai Gâdea şi-a bătut joc de Julio Iglesias Jr.: “Spune Jos Băsescu!”

Share

Julio Iglesias a fost invitat în emisiunea lui Mihai Gâdea, “Sinteza Zilei”, care încă o dată îşi confirmă supranumele: “Sinteza Silei”.

La finalul emisiunii, în care Gâdea a făcut un lung şi calp interviu cu cântăreţul, uitându-se la el pasionat, cu ochii holbaţi de emoţie intelectuală, de sub ochelarii săi de vedere intelectualizanţi, de parcă stătea de vorbă cu Pierre Baudrillard, tipul l-a întrebat pe Julio Iglesias Jr. aşa:

citeşte şi: Gâdea: “Antena 3 e aici!” şi “Jos Băsescu!” sunt în România folclor urban. Iglesias a anulat concertul

Mihai Gâdea: Pot să te învăţ ceva în română?
Julio Iglesias Jr.: Da.
Mihai Gâdea: Antena 3 e aici!
Julio Iglesias Jr.: Antena 3 e aici! (râsete în studio, ca la “Un Show Păcătos”)
Mihai Gâdea: Jos Băsescu!
Julio Iglesias Jr.: Jos Băsescu! (râsete din nou, şi mai puternice)
Mihai Gâdea: Veniţi…
Julio Iglesias Jr.: … veniţi…
Mihai Gâdea: … la mine…
Julio Iglesias Jr.: … la mine…
Mihai Gâdea: … la concert…
Julio Iglesias Jr.: … la concert!
Mihai Gâdea: I love you!

Managementul lui Julio Iglesias şi Julio Iglesias Jr. a reacţionat, cu un comunicat, având următorul conţinut:

1) Julio Iglesias Junior nu cunoaste limba romana, nu este familiarizat deloc cu numele romanesti si, cand a repetat dupa Mihai Gadea, cu buna credinta, “Jos Basescu!”, nu s-a gandit nicio clipa ca este vorba de un slogan politic. Fiind ultimele secunde ale emisiunii, Julio Iglesias Junior a crezut ca este vorba de cateva cuvinte de ramas bun, in limba romana, pe care prezentatorul il ruga sa le repete dupa el, pentru telespectatori.

2) Julio Iglesias Junior nu este la curent cu politica din Romania, nu cunoaste politicienii romani si, nestiind deloc limba romana, nici macar nu si-a dat seama ca propozitia “Jos Basescu!” includea numele unei persoane.

3) Artistul a fost indus in eroare in mod voit de catre prezentatorul emisiunii, Mihai Gadea, intr-un mod absolut regretabil si incalificabil. Artistul nu si-ar premite niciodata sa vina la televiziune sa spuna, in cunostinta de cauza, “Jos politicianul X!” sau “Jos politicianul Y!”

Este absolut regretabil gestul Antenei 3, de care ne delimitam total pe aceasta cale

nota: Uneori, este o luptă să păstrezi un clip video pe o postare. La ora la care am scris articolul, clipul fusese ridicat pe YouTube pe un cont şi şters din cauza unui claim făcut de Antena 3. L-am găsit ridicat pe un alt cont. Duminică dimineaţă, userul îşi ştersese şi el clipul. L-am găsit pe un al treilea cont, într-o versiune ceva mai pe lung. Dansul continuă. Băieţi, de ce vânaţi clipul pe YouTube să îl ştergeţi, dacă şeful vostru, Mihai Gâdea, a avut inteligenţa sclipitoare să discute astfel cu Iglesias Jr.? Ar trebui să fiţi mândri.

Share