11 februarie: Jumătate din veniturile TVR vin din taxă (Pdm)

Share

Suma plătită de români pentru serviciul public de televiziune reprezintă mai bine de jumătate din veniturile anuale ale TVR, iar lipsa ei ar periclita existenţa postului, susţin organizaţiile media.

foto: ghidcabinet

Specialiştii din domeniul media susţin că principala problemă a televiziunii publice este reorganizarea instituţiei, scrie Adevarul.

Tudor Giurgiu, fost preşedinte TVR, e de părere că scoaterea taxei este inoportună. „Taxa trebuia mărită încă din 2007 cu 0,5 lei, aşa cum depusesem un proiect de lege la Parlament. La acest lucru ar trebuie adăugată şi o reducere a numărului de angajaţi ai SRTV”, a precizat Giurgiu.

Managerul Realitatea TV, Sorin Freciu, crede că nu plata taxei TV este problema, ci ce se întâmplă mai departe cu acei bani. „Nu trebuia să o ia razna şi să lanseze atâtea posturi TV”, precizează el. Freciu crede că o soluţie ar putea fi restructurarea şi scoaterea publicităţii.

Iulian Comănescu, Managing Partner al agenţiei de consultanţă Comănescu, este împotriva scoaterii taxei TVR. „O televiziune publică fără taxe e o televiziune publică finanţată de la Guvern, deci o televiziune de stat. Iar televiziunile de stat există doar în regimurile totalitare”, argumentează Comănescu… citeste tot aici

Share