home EVENIMENT Florian Coldea: Dragomir este disperat, nu face dezvăluiri

Florian Coldea: Dragomir este disperat, nu face dezvăluiri

Share

Fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea spune că fostul ofiţer SRI, Daniel Dragomir, e de fapt disperat.,”Un om disperat de anvergura problemelor penale cu care se confruntă”, e caracterizarea lui Coldea.

Florian Coldea, suspendat, la dispoziţia directorului SRI

În primul interviu acordat după încheierea mandatului de prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea infirmă categoric acuzațiile lansate la adresa sa și a SRI în ultima perioadă.

Coldea vorbeşte despre un “asalt susținut sistematic” la adresa SRI. Acesta ar încerca să genereze percepția conform căreial Serviciul ar fi desfășurat…

… cu bună-știință și rea-credință activități abuzive, ilegale:

Florian Coldea. “Nu au nimic de-a face cu interesele României”

Consider că în acest moment există forțe interne și externe care și-ar dori servicii românești inhibate și retrase în cazarmă. Pentru ca unii să își realizeze planurile și obiectivele care nu au nimic de-a face cu interesele României. Din punctul meu de vedere, aceasta este cheia în care trebuie interpretate aceste atacuri.

, a declarat Coldea. Potrivit acestuia, cei care îl folosesc astăzi pe fostul ofiţer Dragomir “în jocurile lor josnice” vor sfârși prin a constata că au fost ei înșiși folosiți.

Florian Coldea. Dragomir nu a fost niciodată adjunctul meu

Dragomir nu a fost niciodată adjunctul meu și nici consilierul meu. Era unul dintre zecile de ofițeri cu funcție, grad și pregătire similare care nu a mai interacționat profesional în mod direct cu mine. Ceea ce am văzut public nu sunt nici dezvăluiri, nici informații, ci dezinformări și minciuni ordinare, iar Serviciul a făcut deja precizările necesare. Am văzut un om disperat de anvergura problemelor penale cu care se confruntă.

, a declarat fostul nr.2 din SRI.

Referitor la acuzaţiile venite dintre Dragomir şi nu numai cu privire la interferenţa serviciului de informaţii în activitatea procurorilor DNA, Florian Coldea a precizat că SRI este obligat să pună la dispoziție datele cerute de orice structură a Ministerului Public. Acestea uneori pot proveni inclusiv din mandate de securitate națională exploatate în trecut, chiar și pe profil de antiterorism.

Nu am avut birou la DNA. Am fost implicat în activități de cooperare cu procurori ai Ministerului Public, deci inclusiv cu DNA, în limita atribuțiilor noastre legale. Nu am ordonat arestări. La mine în birou nu au fost ofițeri acoperiți. Nu există rechizitorii scrise de vreun ofițer SRI.

, a declarat Coldea.

Citeşte şi
Interlopul din fruntea PSD Cluj a pus un angajat să-i ia un interviu după ce
Primul reflex jurnalistic, atunci când a fost reţinut de jandarmi Mihai Dide, a fost să
Tăpălagă: Ce sens a avut scena din 2014 (n.n.: autodetonarea în direct a "ofiţerului acoperit")?
Ion Cristoiu a acordat un interviu postului de televiziune de stat Rossia 1, vorbind despre
Când Casa Regală a României e profund discreditată de "dudiştii" care l-au izolat pe Rege,
Ion Cristoiu a realizat un lung interviu cu Prinţul Nicolae, plin de lucruri interesante, care
Interviu acordat de Robert Turcescu Revistei Tango, colegei Alice Năstase. Sunt lucruri interesante spuse de
Laura Codruţa Kovesi spune că nu este adevărat faptul că se vopseşte pe păr cu
Toată campania electorală am aşteptat nucleara nuclearelor. Poate de la Traian Băsescu. Apoi am aşteptat
Interviu pe care l-am realizat cu Bogdan Baltazar în toamna anului 2008, exact înainte să
Share