Cutremur în Mexic, 7,1, la puţin după un exerciţiu pentru cutremure

Share

Un cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade pe scara Richter s-a produs în oraşul Puebla, din Mexic. Potrivit martorilor, clădirile au început să se clatine puternic şi panica s-a instalat printre oameni.

UPDATE 20 sept. 19.46: The New York Times Mexicanii au scormonit sub dărâmături peste noapte, căutând morţii şi răniţii. Sunt oficial cel puţin 2017 morţi în acest moment.

UPDATE 20 sept. 19.42: Fox News Peste 200 de morţi în cutremurul din Mexic.

UPDATE 20 sept. 19.41: Agerpres Cutremur în Mexic: 40 de clădiri distruse și peste 500 avariate în capitala țării.

UPDATE 20 sept. 19.39: Agerpres MAE transmite condoleanțe familiilor victimelor cutremurului din Mexic

UPDATE 23.37: Doar cu câteva ore înainte de cutremur, o sirenă a dat sinistru semnalul pentru exerciţiul anual de seisme din capitala mexicană. Apoi pământul a început să se cutremure, zidurile să se prăbuşească şi locuitorii s-au năpustit în stradă. Au fost raportate scurgeri de gaze şi posibili cetăţeni prinşi sub dărâmături în Meico City.

Radioul local din Cuernavaca, la aproimativ 35 de mile de Mexico City, de asemenea a informat despre oameni prinşi sub clădiri dărâmate, conform Reuters.

UPDATE 23.36: Washington Post În acest moment, se ştie că sunt cel puţin patru morţi.

In Indonezia a avut loc cutremurul prevestit

Cutremur de 7,4 pe Richter, conform USGS

Mai multe clădiri au fost avariate. Estimarea inițială a magnitudinii seismului, făcută de US Geological Survey (serviciul american de monitorizare geologică) a fost de 7,4 grade.

https://www.youtube.com/watch?v=dttuGrRzVWE

Epicentrul determinat a fost la 8 km la sud-est de Atecingo, în statul Puebla, din centrul Mexicului. Seismul a fost resimţit puternic şi în capitala Mexicului. Cutremurul a avut loc la aniversarea seismului mortal din anul 1985.

Cutremur de adâncime medie, 51 km

Mișcarea s-a produs la o adâncime de 51 de kilometri. Mii de oameni panicaţi au ieşit pe străzile oraşului. Potrivit martorilor, citati de Reuters, mai multe clădiri au început să se clatine puternic. În mai multe locuri, tencuiala a început să cadă de pe clădiri.

https://www.youtube.com/watch?v=J5CZui0YREM

Cutremurul a produs în capitala Mexico City căderea curentului electric şi a pornit alarmele îăn toată metropola.

Share