home EVENIMENT Florian Coldea, suspendat, la dispoziţia directorului SRI

Florian Coldea, suspendat, la dispoziţia directorului SRI

Share

Generalul-locotenent Florian Coldea a fost pus la dipoziţia directorului SRI. O comisie specială de verificare a eventualelor încălcări ale legii va ancheta acuzele care i-au fost aduse acestuia.

Mai jos, comunicatul de presă al serviciului Român de informaţii.

În urma informaţiilor apărute în spaţiul public referitoare la domnul general-locotenent Florian Coldea şi care au fost supuse unor verificări preliminare, directorul SRI, domnul Eduard Hellvig, a dispus, conform procedurilor, constituirea unei comisii speciale de verificare a eventualelor încălcări ale legii sau deontologiei profesionale.

Florian Coldea, luat la verificat

În acest sens, până la finalizarea verificărilor, domnul general-locotenent Florian Coldea este pus la dispoziţia Directorului, potrivit prevederilor legale, iar atribuţiile funcţiei de prim-adjunct al Serviciului Român de Informaţii vor fi preluate de către Directorul SRI, domnul Eduard Hellvig.

Sunt analizate toate circumstanţele prezentate public, precum şi documentele puse la dispoziţie de general-locotenent Florian Coldea.

Precizăm că SRI a dezvoltat mecanisme interne de investigare a oricăror indicii cu privire la încălcări ale legii ori a cadrului normativ intern, pe baza unei metodologii şi proceduri validate în timp.

SRI apreciază principiul legalităţii

Structuri interne specializate şi subordonate directorului instituţiei întreprind, ori de câte ori situaţia o impune, măsuri complexe de verificare a informaţiilor cu privire la posibile încălcări ale legii ori a ordinelor şi regulamentelor militare şi, ulterior, adoptă măsurile adecvate.

Instituţia noastră apreciază ca deosebit de important principiul legalităţii, care guvernează întreaga activitate a Serviciului, ca fiind o garanţie a respectării drepturilor omului şi a reputaţiei cadrelor instituţiei.

Ne reafirmăm determinarea de a menţine standardele de profesionalism pe care sunt construite alianţele din care SRI face parte alături de servicii partenere din state cu tradiţie şi democraţii consolidate.

Reiterăm faptul că Serviciul Român de Informaţii îşi îndeplineşte misiunile cu bună credinţă, în interesul securităţii naţionale şi a cetăţenilor români.

nota: Intertitlurile aparţin redacţiei StareaPresei.ro.

Citeşte şi
Curtea Constituţională a Republicii Moldova a decis vineri suspendarea temporară a preşedintelui prorus Igor Dodon.
Primarul general Sorin Oprescu, arestat preventiv 30 de zile, a fost suspendat din funcţie. Întrebarea
~Negoita, politicianul gigolo~Curentul se solidarizeaza cu Parvoiu~ce pregateste elevilor Ministerul Educatiei din toamna~Oprescu, licitatie pentru
SRI susţine că ministrul de Interne, Carmen Dan, fusese informat de la orele 16.00 că
Serviciul Român de Informaţii (SRI) infirmă acuzaţiile care i-au fost aduse de Liviu Dragnea. Acesta
Serviciul Român de Informaţii anunţă că nu a găsit nereguli la Florian Coldea. SRI i-a
Sebastian Ghiţă a fost colaborator al Serviciului Român de Informaţii din anul 2004. Un document
O fantomă bântuie România. Numele ei este "Cestiunea Ghiţă". Sebastian Ghiţă nu mai este o
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, ar dori ca DNA şi SRI să fie controlabile şi
Traian Băsescu parcă a fost ciupit de streche, ori poate că, asemeni situaţiei din filmul
Share