home EVENIMENT, SPORT ZIUA DREPTĂŢII Condamnări dure în Dosarul Transferurilor

ZIUA DREPTĂŢII Condamnări dure în Dosarul Transferurilor

Share

ZIUA DREPTĂŢII Condamnări dure în Dosarul Transferurilor

Toţi cei opt inculpaţi din Dosarul Transferurilor au fost condamnaţi acum puţin timp la închisoare cu executare, chiar dacă unii dintre aceştia, ca fostul mare fotbalist Gică Popescu şi patronul clubului Gloria Bistriţa, Jean Pădureanu, fost preşedinte al clubului, fuseseră iniţial condamnaţi cu suspendare.

Nici măcar meciul România – Argentina nu-l vor putea vedea cei opt condamnaţi, pentru că, odată daţi pe mâna Poliţiei şi încarceraţi, sunt în perioada specială în care sunt la izolare.

Este, după cunoştinţa noastră, pentru prima dată când o instanţă de judecată dă o sentinţă definitivă într-un dosar de mare corupţie mai drastică decât ce au solicitat procurorii.

Iată mai jos condamnările definitive şi executorii în Dosarul Transferurilor:

George Copos, fost patron al Rapidului, a primit pedeapsa de 3 ani si 8 luni de inchisoare cu executare.

Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a fost condamnat definitiv la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare.

Fostul acţionar al FC Dinamo, Cristian Borcea, a fost condamnat definitiv la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare.

Ioan Becali, fost impresar, a fost condamnat definitiv la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare.

Fratele acestuia, impresarul Victor Becali, a fost condamnat definitiv la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare.

Fostul preşedintele al clubului Gloria Bistriţa, Jean Pădureanu, a fost condamnat definitiv la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare.

Gheorghe Popescu, fost mare fotbalist, candidat la şefia Federaţiei Române de Fotbal, a fost condamnat definitiv la trei ani, o lună şi zece zile de închisoare cu executare.

Acest eveniment amestecă tare de tot cărţile în scrutinul care trebuie să aibă loc mâine la Federaţia Română de Fotbal, pentru alegerea preşedintelui. În pole position pare a fi fostul arbitru Vasile Avram. Nici acesta nu este înger. Împreună cu un om de afaceri, Sorin Ţerbea, a fost achitat într-un dosar de corupţie în arbitraj. Dar dosarul este la Înalta Curte…

Fostul acţionar al FC Dinamo şi U Craiova, Gigi Neţoiu, a fost condamnat definitiv la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.

Share