home POLITICA USD a murit, trăiască PUP, urmează PUPU!

USD a murit, trăiască PUP, urmează PUPU!

Share

Am urmărit cu uimire emisiunea de acum două zile, în care Robert Turcescu a insistat (aşa cum ni s-a părut atunci) exagerat de mult pe acronimul potenţialei alianţe dintre PSD, UNPR şi PC, PUP, rezultate după respingerea la BEC a denumirii “USD”, pentru că în urmă cu 20 de ani am mai avut o alianţă electorală cu acest nume (aceea era formată din PSDR-ul lui Sergiu Cunescu şi FSN-PD-ul lui Petre Roman).

Am crezut că această insistenţă pe vocabula PUP, cu alternativa PUPU, este exagerată şi am ridicat din umeri: ok, Turcescu are o extravaganţă şi face o aroganţă.

Dar nu, nu este deloc astfel. Numele acestei alianţe, PSD – UNPR – PC, va naşte de acum încolo foarte multe miştouri groase prin studiouri şi în mediul politic românesc.

Dacă acum mai bine de doi ani am avut o alianţă electorală, ARD, cu nume de post de televiziune german, acum stânga reacţionară se PUPă în draci, din lipsă de inspiraţie.

Numele descriptive sunt tipice stângii, în vreme ce iniţialele emblematice, cu trimitere la chei şi alte obiecte de simbolistică a libertăţii caracterizează în România Dreapta reformistă.

Problema este că în limba engleză cuvântul poop are o traducere care nu prea aduce a bine. Simbolistica sa profundă ne face să ne gândim că, dacă te iei după PSD, ajungi fatalmente la un conflict ireconciliabil cu statul de drept.

Share